comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Mandat european de arestare, executat de polițiști. Urmărită internațional pentru trafic de persoane

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/05/2019 | Lege si Ordine

Ieri, 22 mai, poliţiştii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au acţionat pe raza județului, pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au depistat o femeie de 30 de ani, din comuna Movila, pe numele căreia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile britanice.

Cea în cauză a fost dată în urmărire internaţională pentru comiterea infracțiunii de trafic de persoane, fapte comise pe teritoriul Marii Britanii.

Femeia a fost prezentată magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, în vederea predării către autorităţile britanice.

Produse fără documente de proveniență, confiscate de către polițiști

 Ieri, 22 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Grivița au depistat, pe raza comunei Miloșești, un bărbat de 57 de ani, din județul Vrancea, care încerca să comercializeze produse de uz gospodăresc, pentru care nu deținea documente de proveniență.

În cauză, polițiștii au luat măsura sancţionării contravenţionale, conform Legii 12/1990 R privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, bunurile identificate fiiind ridicate în vederea confiscării.

Activități pe linie de combatere a braconajului piscicol

 Poliţiştii ialomițeni acţionează periodic, pe raza de competență, în vederea apărării patrimoniului piscicol şi combaterii faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal, precum şi asigurării unor condiţii de piaţă corecte, atât prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită cât şi protejarea mediului înconjurător.

Astfel, ieri, 22 mai a.c., poliţiştii ialomițeni au acționat pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor de braconaj piscicol, a colectării, transportului şi comercializării produselor rezultate din activităţi ilegale.

Pe timpul desfășurării activităților specifice, pe raza comunei Armășești, polițiștii au depistat trei tineri cu vârste cuprinse între 20 și 28 de ani, toți din comuna Moldoveni, în timp ce pescuiau cu ajutorul unor unelte de pescuit tip halău, pe malul râului Sărata.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii de infracțiuni prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, uneltele de pescuit identificate fiind ridicate în vederea confiscării.

Dosar penal pentru conducere fără permis

 Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Cocora au depistat ieri, 22 mai a.c., un bărbat de 32 de ani, din comuna Cocora, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, fără a respecta prevederile legale în vigoare.

Astfel, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că persoana depistată nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, în cauză fiind întocmit dosar penal.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA