comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Incendii la Slobozia, Amara, Urziceni… O persoană a fost carbonizată.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/01/2019 | Lege si Ordine

Flăcările au cuprins o locuință din orașul Amara în data de 30.12.2018, fiind observate de vecini în jurul orei 21.00.

Aceștia au alertat pe loc pompierii, care s-au deplasat la eveniment cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. Din păcate, incendiul a fost observat foarte târziu, astfel că, la sosirea echipajelor de intervenție, arderea se manifesta generalizat la toate cele 4 încăperi ale casei, iar proprietarul, în vârstă de 78 de ani, a fost găsit carbonizat. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit de la un aparat electric defect. Flăcările au distrus în totalitate și bunurile din încăperi.

Alte două incendii s-au produs în aceeași zi la două autoturisme aflate în trafic pe raza localităților Urziceni, respectiv Căldărușanca (jud.Buzău). Dacă în primul caz, autoturismul a ars în totalitate, în cel de-al doilea caz, mașina a fost salvată în proporție de 50%. Ca urmare a incidentelor nu au rezultat victime. Deși autoturismul care se deplasa pe raza localității Căldărușanca a luat foc ca urmare a unui accident rutier, niciun ocupant al acestuia nu a suferit vătămări corporale, cei trei pasageri fiind monitorizați de un echipaj medical al Serviciului Județean de Ambulanță, fără a fi transportați la spital.

Alte două incendii care au fost stinse de pompierii ialomițeni s-au produs în ultimele 24 de ore la construcții ale unor operatori economici. În primul caz, incendiul a izbugnit la o baracă din lemn din Oborul Municipal Slobozia, fiind degradată o mare parte din aceasta. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit ca urmare a efectului termic al unui coș de fum neprotejat corespunzător de materiale combustibile din apropiere. În cel de-al doilea caz, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a cuprins un magazin din comuna Armășești, sat Malu Roșu. Până la lichidare, flăcările au distrus acoperișul construcției pe o suprafață de 100 mp, o parte din pereții acesteia, precum și aparate electrice și marfă în valoare de cca 30.000 de lei. În această situație, cauza probabilă indică o acțiune intenționată.

Comunicat de presă: ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA