comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Ilegalitățile din domeniul silvic, în atenția polițiștilor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/12/2018 | Lege si Ordine

Luni, 03 decembrie, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au desfășurat activități pe raza de competenţă pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură.

Astfel, în urma verificărilor efectuate pe raza comunei Grindu, la o societate comercială cu acest profil de activitate, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Roată, au constatat faptul că, în cursul lunii noiembrie a.c., reprezentanții acesteia au comercializat material lemnos, fără a emite documente care să ateste îndeplinirea condițiilor cu privire la legalitatea provenienței acestora.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, totodată, fiind luată măsura confiscării valorice a întreagii cantități de material lemnos.

De asemenea, pe parcursul activităților desfășurate, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Slobozia au depistat, pe raza comunei Grivița, un bărbat de 27 de ani, din județul Vrancea, în timp ce transporta cu ajutorul unei autoutilitare, material lemnos din specia tei, fără a respecta cele înscrise pe avizul de însoțire.

Cel în cauză le-a prezentat polițiștilor un aviz de însoțire, în care era înscrisă o cantitate mai mică decât cea transportată, fapt constatat după măsurarea volumului materialului lemnos de către un specialist din cadrul Ocolului Silvic Slobozia.

Față de persoana depistată, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, precum și măsura ridicării în vederea confiscării a diferenței de material lemnos, constatată în urma măsurării.

 IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA