15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Locale Ialomita > Ialomița: Elevi pasionați de robotică, participanți la Concursul internațional de la Iași https://wp.me/p49Kdo-d9W
livrari la domiciliulivrari la domiciliu
DE MAINE AVEM: ORGANE CONGELATE DE MIEL CU PRAPUR INCLUS

Ialomița: Elevi pasionați de robotică, participanți la Concursul internațional de la Iași

Județul Ialomița s-a asociat, recent, cu trei unități școlare din Slobozia și Urziceni, în vederea susținerii participării echipelor de robotică la etapa regională a concursului internațional de Robotică „BRD FirstTechChallenge”, ce se va desfășura în perioada 14 – 18 februarie, la Iași.

Cele trei unități de învățământ, respectiv Liceul de Arte ”Ionel Perlea” Slobozia, Liceul Tehnologic “A. I. Cuza” Slobozia și Liceul Tehnologic „Sfânta Ecaterina” Urziceni vor fi sprijinite financiar de Consiliul Județean cu suma de 4.500 lei, reprezentând contravaloarea transportului tur-retur.

Celelalte cheltuieli, în sumă de 5.400 lei, reprezentând cazarea și masa, vor fi suportate de unitățile școlare sau acoperite din sponsorizări, iar cele trei echipe – ArtRobotiX a Liceului de Arte, Tehrocuz a Liceului Tehnologic Slobozia și November Eleven a Liceului Tehnologic din Urziceni vor încerca să dea tot ce au mai bun pentru a câștiga această competiție și a merge mai departe, în etapa internațională, care se va desfășura în America.

Prezentă la ședința Consiliului Județean, Sânziana Hogaș (Liceul de Arte ”Ionel Perlea” Slobozia), a mulțumit administrației județene pentru sprijin, afirmând că solicitarea financiară a venit strict pentru transportul celor 32 de elevi participanți.

Tema competiției din sezonul 3 – ROVER RUKUS –  are la bază celebrarea a 50 de ani de la aterizarea pe Lună a modulului selenar APOLLO 11 și constă în construirea unui robot pentru îndeplinirea sarcinilor din cadrul temei acestui sezon al Competiției de robotică din România.  În același timp, competiția de robotică propune promovarea directă a unor aptitudini de viață bine definite: cooperare, comunicare, lucru în echipă, respect reciproc și prietenie, atât în cadrul echipei, cât și al competiției în sine.

 

Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!