comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Elevi pasionați de robotică, participanți la Concursul internațional de la Iași

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/02/2019 | Locale Ialomita

Județul Ialomița s-a asociat, recent, cu trei unități școlare din Slobozia și Urziceni, în vederea susținerii participării echipelor de robotică la etapa regională a concursului internațional de Robotică „BRD FirstTechChallenge”, ce se va desfășura în perioada 14 – 18 februarie, la Iași.

Cele trei unități de învățământ, respectiv Liceul de Arte ”Ionel Perlea” Slobozia, Liceul Tehnologic “A. I. Cuza” Slobozia și Liceul Tehnologic „Sfânta Ecaterina” Urziceni vor fi sprijinite financiar de Consiliul Județean cu suma de 4.500 lei, reprezentând contravaloarea transportului tur-retur.

Celelalte cheltuieli, în sumă de 5.400 lei, reprezentând cazarea și masa, vor fi suportate de unitățile școlare sau acoperite din sponsorizări, iar cele trei echipe – ArtRobotiX a Liceului de Arte, Tehrocuz a Liceului Tehnologic Slobozia și November Eleven a Liceului Tehnologic din Urziceni vor încerca să dea tot ce au mai bun pentru a câștiga această competiție și a merge mai departe, în etapa internațională, care se va desfășura în America.

Prezentă la ședința Consiliului Județean, Sânziana Hogaș (Liceul de Arte ”Ionel Perlea” Slobozia), a mulțumit administrației județene pentru sprijin, afirmând că solicitarea financiară a venit strict pentru transportul celor 32 de elevi participanți.

Tema competiției din sezonul 3 – ROVER RUKUS –  are la bază celebrarea a 50 de ani de la aterizarea pe Lună a modulului selenar APOLLO 11 și constă în construirea unui robot pentru îndeplinirea sarcinilor din cadrul temei acestui sezon al Competiției de robotică din România.  În același timp, competiția de robotică propune promovarea directă a unor aptitudini de viață bine definite: cooperare, comunicare, lucru în echipă, respect reciproc și prietenie, atât în cadrul echipei, cât și al competiției în sine.