comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Două persoane au fost salvate și două sunt posibil înecate în Borcea. Barcă răsturnată la Vlădeni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/02/2020 | Lege si Ordine

Azi, 03.02.2020, în jurul orei 13.35, printr-un apel la 112 a fost solicitat sprijinul pompierilor, întrucât în apele brațului Borcea al Dunării, în zona localității Vlădeni, o barcă în care se aflau patru persoane de sex masculin s-a răsturnat.

Două dintre acestea s-au autosalvat și au ajuns la mal, iar celelalte două persoane sunt posibil înecate. La locul intervenției s-au deplasat de urgență 4 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia și Stației de Pompieri Fetești, cu două bărci pneumatice, o autospecială de stingere, o autospecială SMURD și un echipaj SAJ Ialomița. S-a acordat primul ajutor medical celor două persoane cu vârste de aproximativ 36 ani și respectiv 37 ani, de echipajele medicale de la locul intervenției, ulterior persoana de aproximativ 36 ani a fost preluată și transportată de echipajul SAJ la spitalul municipal din Fetești, cealaltă persoană după examinare a refuzat transportul la spital. Pentru căutarea posibilelor persoane înecate, bărbați de aproximativ 42 ani, respectiv 48 ani, s-au început operațiunile de çăutare. Intervenția se află în dinamică.

UPDATE – 3 februarie, ora 17:00: Luciul apei a fost cercetat până la lăsarea serii, persoanele posibil înecate în apele brațului Borcea nu au fost găsite. Căutările vor fi reluate mâine dimineață la prima oră, fiind solicitat și sprijinul unei echipe de scafandri de la ISU „Dealul Spirii” București-Ilfov.

UPDATE – 4 februarie, ora 10:00: Căutările pentru cele două persoane posibil înecate în brațul Borcea au fost reluate. Se intervine cu două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia și Stația Fetești, cu două bărci pneumatice, 7 subofițeri și un echipaj de scafandri de la ISU „Dealul Spirii” Buc uresti – Ilfov.

UPDATE – 4 februarie, ora 17:00: Căutările pentru cele două persoane posibil înecate în brațul Borcea au încetat, fără rezultat.