comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Două accidente mortale într-o singură zi. Polițiștii vor monitoriza traficul cu radare în weekend

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/10/2018 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

Având în vedere evenimentele rutiere înregistrate, în perioada 05 – 07 octombrie a.c., polițiștii rutieri vor acționa pe raza întregului județ pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să respecte cu strictețe regulile de circulație, pentru a reduce gradul de implicare în accidente. În cursul zilei de ieri, 04 octombrie a.c, pe raza județului Ialomița s-au produs două accidente rutiere soldate cu decesul a două persoane și vătămarea corporală a opt persoane.

Primul eveniment rutier s-a produs în jurul orei 19.00, în apropiere de localitatea Misleanu și s-a soldat cu decesul unei persoane, dar și vătămarea corporală a alteia.

Din verificările efectuate de polițiștii ajunși la locul accidentului, s-a stabilit faptul că, în timp ce un bărbat de 61 de ani, din municipiul București, conducea un autoturism pe Drumul Național 2A, din direcția Slobozia către Urziceni, a pierdut controlul direcției de deplasare și a pătruns pe contrasens, intrând în impact cu un ansamblu auto, condus regulamentar, din direcția opusă, de către un bărbat de 59 de ani, din județul Constanța.

Din accident a rezultat decesul primului conducător auto, bărbatul de 61 de ani, dar și vătămarea corporală a celuilalt conducător auto, aceștia fiind transportați la cele mai apropiate unități medicale.

Cel de-al doilea eveniment rutier s-a produs în jurul orei 22.30, în apropiere de localitatea Orboești și s-a soldat cu decesul unei persoane, precum și vătămarea corporală a altor șapte.

Astfel, în timp ce un bărbat de 45 de ani, din municipiul București, conducea un autoturism pe Drumul Național 2A, din direcția Urziceni către Slobozia, posibil pe fondul neatenției, a intrat în impact cu o autoutilitară tip platformă, staționată pe același sens de mers și a acroșat mai multe persoane aflate în apropierea autoutilitarei.

Din accident a rezultat decesul unui bărbat de 41 de ani, din comuna Andrășești, dar și vătămarea corporală altor șapte persoane, cinci bărbați cu vârste cuprinse între 29 și 45 de ani și două femei de 26, respectiv 34 de ani.

Victimele au fost transportate la cea mai apropiată unitate spitalicescă, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorii auto au fost testați alcoolscop, rezultatele fiind negative.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentelor.

 Având în vedere evenimentele rutiere înregistrate, în perioada 05 – 07 octombrie a.c., polițiștii ruteri vor acționa pe raza întregului județ pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

 Astfel, în perioada menționată, polițiștii vor monitoriza traficul rutier, pe toate drumurile naționale și județene, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere și vor utiliza, zilnic, aparate radar, inclusiv aparatul radar TruCam, pentru a-i descuraja şi sancţiona pe cei care nu respectă regimul legal de viteză.

 Poliţiștii atrag atenţia asupra importanţei respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană.

De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când carosabilul este umed.

Înainte de a pleca la drum, verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mână, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare! Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor!

Discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia în momente vitale.

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!

Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA.   Foto ISU Ialomița & obiectiv.net