comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Dosar de moarte suspectă în cazul femeii decedate, se pare, de gripă

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/01/2019 | Locale Ialomita

Decesul femeii în vârstă de 45 de ani, din Slobozia, infectată cu virus gripal, a stârnit controverse, în urma reclamațiilor soțului acesteia. Bărbatul acuză medicii de neglijență, având în vedere faptul că soția sa se prezentase de două ori la Unitatea de Primiri Urgențe, fără să se constate că ar avea gripă, iar a treia oară Ambulanța chemată în ajutor nu avea medic, aceasta murind sufocată. Decesul femeii a survenit pe data de 16 ianuarie, cazul fiind făcut public tocmai pe 19 ianuarie.

Reprezentanții Spitalului de Urgență din Slobozia au reacționat după ce cazul a ajuns în mass-media naționale și au emis un comunicat de presă în care prezintă situația.

„Pacienta s-a prezentat la UPU SMURD din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Slobozia în data de 13 ianuarie, cu mijloace proprii, acuzând simptomatologie de viroză respiratorie, subfebrilitate, temperatura fiind 37,8 grade C și simptomatologie genito-urinară. Investigațiile clinice și paraclinice efectuate pe parcursul prezentării confirmă diagnosticul de viroză respiratorie, pacienta fiind externată cu recomandări de investigații paraclinice în sfera genitală și rețetă medicală.

Revine în data de 14 ianuarie la UPU SMURD a Spitalului Județean de Urgență Slobozia, tot cu mijloace proprii, simptomatologie de viroză respiratorie, subfebrilitate, 37,6 grade C, similar primei prezentări. Pleacă cu recomandări de continuare a tratamentului și efectuarea investigațiilor recomandate la prima prezentare.

Ulterior, la două zile de la cea de-a doua prezentare în UPU SMURD, este solicitat Serviciul Județean de Ambulanță, constatându-se decesul pacientei.

Alte detalii cu privire la caz nu se pot oferi, având în vedere că în speță s-a întocmit un dosar penal de moarte suspectă și s-a dispus efectuarea autopsiei medico-legale.

Singura informație este cea menționată pe certificatul medical constatator al decesului, cauza morții fiind neprecizată, întrucât probele prelevate cu ocazia autopsiei medico-legale sunt trimise la Institutul Național de Medicină Legală, așteptându-se rezultatul examinărilor complementare.

Suspiciunea de infecție cu virus gripal (Influenza A) a fost pusă în baza unui test rapid pentru influenza A și B, efectuat în Laboratorul Clinic al Spitalului Județean de Urgență Slobozia pe probele biologice recoltate cu ocazia autopsiei medico-legale, urmând ca diagnosticul de certitudine să fie stabilit de Institutul Cantacuzino”, a precizat Mariana Iancu, managerul Spitalului.