comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Informații despre jandarmi infectați cu COVID-19. Situație epidemiologică – 7 aprilie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/04/2020 | Locale Ialomita

Cu privire la informațiile apărute în spațiul public privind depistarea a doi jandarmi ca fiind infectați cu COVID-19, prefectul județului Ialomița, Manea Tonița,face următoarele precizări:

Un subofițer din cadrul Detașamentului Mobil a raportat cu celeritate despre faptul că mama acestuia a primit rezultatul pozitiv pentru infectarea cu SARS CoV2. La nivelul unității au fost luate, de urgență, toate măsurile necesare pentru izolarea atât a jandarmului în cauză cât și a celor cu care a intrat în contact în ultimele 96 de ore  (patru zile), conform procedurii anchetei epidemiologice.

Unul din colegii aflați în izolare la domiciliu a avut simptome specifice, iar în urma testului, acesta a fost declarat pozitiv pentru COVID-19.

De asemenea, la nivelul unității au fost luate măsuri de igienizare și dezinfecție preventive care să asigure condițiile optime de exercitare a atribuțiilor tuturor cadrelor militare.

La data de 07.04.2020, conform raportului operativ al  Direcției de Sănătate Publică se prezintă astfel:

  • 428 persoane se află în carantină;
  • 1412 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu;
  • 73 persoane confirmate;
  • 6    persoane vindecate.

PREFECTUL JUDEȚULUI IALOMIȚA, TONIȚA MANEA

Numărul deceselor înregistrate în județul Ialomița se ridică la nouă, majoritatea fiind din persoane din orașul Țăndărei.