comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Delicte silvice

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/01/2019 | Lege si Ordine

 Ieri, 09 ianuarie, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au desfășurat activități pe raza de competenţă pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură.

Astfel, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Urziceni au acționat pe raza de competenţă pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Pe parcursul derulării acfivităților specifice, șase bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 36 de ani, din comunele Borănești și Bărcănești, au fost surprinși în flagrant de către polițiști după ce ar fi sustras material lemnos din speciile ulm și plop, dintr-o pădure de pe raza comunei Bărcanești, cu ajutorul unor atelaje hipo.

Polițiștii au luat, față de persoanele depistate, măsura sancționării contravenționale cu amenzi în valoare totală de 9.000 de lei, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, totodată, fiind luată măsura ridicării în vederea confiscării a materialului lemnos, precum și a atelajelor hipo folosite.

De asemenea, pe parcursul activităților desfășurate, oamenii legii au depistat, pe raza orașului Căzănești, un bărbat de 33 de ani, din județul Vrancea, în timp ce transporta, cu ajutorul unei autoutilitare, material lemnos de mai multe esențe.

Cel în cauză le-a prezentat polițiștilor un aviz de însoțire, în care era înscrisă o cantitate mai mare decât cea transportată, fapt constatat după măsurarea volumului materialului lemnos de către un specialist din cadrul Ocolului Silvic Slobozia.

Polițiștii au luat, față de persoana depistată, măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 3.000 de lei, precum și confiscarea materialului lemnos transportat.

Totodată, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Căzănești au depistat, pe raza comunei Munteni Buzău, patru bărbați cu vârste cuprinse între 31 și 44 de ani, toți din comuna Sărățeni, în timp ce transportau, cu ajutorul unor atelaje hipo, material lemnos din specia gherghinar, precum și mai multe unelte care ar fi fost folosite la tăierea materialului lemnos.

În cauză, polițișii au întocmit dosar penal conform prevederilor Legii nr. 46/2008 – Cod Silvic, cercetările fiind continuate pentru documentarea întregii activități infracționale. Totodată, uneltele folosite la tăierea materialului lemnos au fost ridicate în vederea confiscării.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA