15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Infotrafic > Ialomița: Controale în trafic cu aparate drug test https://wp.me/p49Kdo-e8O
livrari la domiciliulivrari la domiciliu
AVEM ORGANE CONGELATE DE MIEL CU PRAPUR INCLUS

Ialomița: Controale în trafic cu aparate drug test

Ialomița: La data de 19 iulie, polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regulilor de circulație pe drumurile publice. În cadrul acțiunilor preventive, polițiștii au acționat cu aparatul Drug Test pentru depistarea șoferilor care conduc autoturisme sub influența consumului de substanțe psihoactive.

 

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost constatate și aplicate 222 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 110000 de lei.

Totodată, față de 10 conducători auto a fost luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar în cazul a 3 șoferi au fost retrase certificatele de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 2 infracțiuni privind siguranța circulației, în cazul unui bărbat de 34 de ani, din municipiul Urziceni, care a condus pe raza localității de domiciliu cu o concentrație de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce un alt bărbat, de 48 de ani, din municipiul Slobozia, este cercetat penal pentru refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice.

În urma testărilor cu aparatul Drug Test, nu au fost depistați șoferi care au consumat substanțe psihoactive.

Testarea cu Drug Test se face din salivă, acesta putând detecta 8 tipuri de droguri. Dacă la testarea cu acest aparat, rezultatul a fost pozitiv, persoana va fi condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice care vor stabili cu exactitate substanța psihoactivă.

Consumul de substanțe psihoactive influențează comportamentul conducătorilor de autovehicule, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, aceștia nemaiputând fi stăpâni pe propriile mișcări și evita obstacolele apărute în cale.

Totodată, conducătorul unui vehicul care a consumat substanțe psihoactive poate deveni agresiv, trecând foarte ușor de la o stare calmă la una de nervozitate, în cele mai multe cazuri, finalitatea fiind producerea unui eveniment rutier, uneori cu consecințe deosebit de grave.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA

În Magazinele La Cliseru din Slobozia
Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!