comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Contracte semnate la Platonești și Borănești

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/04/2019 | Locale Ialomita

Două contracte de finanțare au fost semnate luni, 1 aprilie,  în cadrul Programului Judeţean de Dezvoltare Locală, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița și cu contribuția Consiliului Județean.

În acest context, Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, împreună cu  Daniel Ganea, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ialomiţa (A.D.I.), alături de Nae Adrian, primarul comunei Borănești și Negraru Florinel, primar al comunei Platonești, au semnat contractele de finanţare care au ca obiect realizarea unor investiţii de infrastructură de interes local.

Mai precis, comuna Borănești are un proiect de modernizare a sistemului de iluminat public, valoarea totală a proiectului fiind de 303.642 lei, din care autoritatea finanţatoare contribuie cu suma de 199.999 lei, iar contribuţia beneficiarului de 103.643 lei. Durata contractului este de șase luni.
De asemenea, comuna Platonești va implementa proiectul de reabilitare a Căminului Cultural din satul Lăcusteni. Valoarea totală a proiectului este de 238.299 lei, din care autoritatea finanţatoare contribuie cu suma de 200.000 lei, contribuţia beneficiarului fiind de 38.299 lei. Durata de execuție a proiectului este de 24 de luni.

„Sunt proiecte care vor duce la îmbunătățirea calității vieții în cele două localități din județul Ialomița. Suntem parteneri în realizarea acestor proiecte și îmi doresc ca fiecare localitate să acceseze aceste fonduri pe care C.J. le pune la dispoziția Unităților Administrativ Teritoriale. Chiar dacă bugetul C.J. nu este unul suficient pentru a rezolva toate problemele pe care le avem, am considerat necesar ca o parte din bugetul C.J. să meargă către primăriile din județ, pentru că eu cred că instituția ar trebui să-și marcheze prezența în fiecare localitate din județ”, a declarat președintele Consiliului Județean, Victor Moraru.

La ora actuală, prin ADI au fost depuse 31 de proiecte, din care 21 finanțate, suma contractată fiind de 4,7 milioane lei. De asemenea, două proiecte se află în așteptare, Ciochina și Albești, iar opt au fost respinse, proiecte care se vor putea redepune în perioada următoare.

negraru florinel - primar platonesti„Vreau să vă mulțumesc personal. Sincer să fiu, nu mă așteptam să se deruleze așa de repede acest proiect, iar astăzi când am fost chemat să semnez contractul am crezut că este o păcăleală. (…) Căminul cultural din Lăcusteni este degradat în proporție de 90%.  Deci vom reabilita cam tot. Începând de la acoperiș, exterior, interior”, a declarat primarul comunei Platonești, Negraru Florinel.

nae adrian - primar boranestiDe asemenea, primarul comunei Borănești, Nae Adrian, susținea că proiectul finanțat de ADI „va aduce, la propriu, lumină în localitate, prin acest proiect economisindu-se aproximativ 40.000 lei anual”.

În cadrul conferinței de presă, Daniel Ganea, directorul ADI Ialomița, a anunțat faptul că s-a lucrat în această perioadă la un nou ghid de finanțare a proiectelor, o primă formă urmând să fie trimisă în teritoriu pentru a fi studiată și, ulterior, aprobată în cadrul adunării generale.