Ialomița: Competiție pentru obținerea certificatului Școala Europeană

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

În perioada 5 – 9 aprilie 2016, la Slobozia, va avea loc competiția pentru obținerea certificatului Școala Europeană, ediția 2016. Inspectoratul Școlar Județean Ialomița este gazda desfășurării acestei competiții.

Deschiderea oficială a concursului va avea loc în data de 5 aprilie, ora 10.00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean, etajul 4.

Competiția este deschisă tuturor unităților de învățământ preuniversitar care au fost și sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale. Odată obținut, certificatul Școala Europeană este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut.

Competiția constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Activitățile/proiectele/programele care se iau în considerare pentru această competiție sunt cele:

  1. Derulate de școli prin programele Comisiei Europene, ale Parlamentului European și alte instituții europene: Programul de Învățare pe tot Parcursul Vieții (LLP 2007 – 2013), ERASMUS + (2014 – 2020), e-Twinning, Euroscola, Juvenes Translatores, Europa – casa noastră, Lider European etc.
  2. Derulate de școli în parteneriat cu ambasade, universități și școli din Uniunea Europeană, companii europene, asociații profesionale europene, ONG-uri cu scop educațional/de formare profesională care activează la nivel european etc
  3. Finanțate din fonduri structurale, în care școala este aplicant sau partener.