comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: CJSU prelungește carantina zonală în comuna Axintele

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/10/2021 | Locale Ialomita

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a adoptat astăzi, 12 octombrie, o hotărâre prin care propune prelungirea măsurii de carantină zonală, începând cu data de 13 octombrie, ora 8.00, pentru o perioadă de 7 zile, în comuna Axintele.

Comuna Axintele a fost prima localitate din județ în care s-a instituit carantina zonală, respectiv în data de 28 septembrie, când incidența cazurilor de COVID era de peste 6,80 la mia de locuitori.

După 14 zile, rata incidenței cumulative a cazurilor de COVID 19 nu numai că nu a scăzut, ba chiar a ajuns la 20 la mia de locuitori, cu peste 45 de cazuri.

Așadar, locuitorii din această zonă vor trebui să respecte măsurile luate de autorități pentru încă șapte zile.

Reamintim că în comuna Rădulești și orașul Amara a fost instituită carantina zonală, iar în multe alte localități, care au depășit pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, printre care municipiile Slobozia, Urziceni și Fetești,  comunele Ciulnița, Bucu, Drăgoești, Moldoveni, Munteni-Buzău, Manasia, s-a instituit carantina de noapte.

Potrivit  Grupului de Comunicare Strategică, la data de 12 octombrie, incidența înregistrată în județul Ialomița a ajuns la 6,55 la mia de locuitori.

UPDATE: CJSU Ialomița a decis în această seară instituirea carantinei de noapte și pentru localitățile Ciochina și Grivița.