comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Circulație întreruptă pe anumite segmente de drum. 6 mașini blocate în trafic

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/01/2014 | Infotrafic

La această oră (09.45), din cauza condițiilor meteo nefavorabile, CIRCULAȚIA ESTE ÎNTRERUPTĂ pe următoarele segmente de drum:

  • DJ 102H – între localitatile Grindu și Colelia
  • DJ 102H – între localitățile Grindu și limita cu județul Buzău
  • DJ 203B – între localitățile Grindu și Valea Măcrișului

Pe toate aceste drumuri se acţionează pentru deblocare de catre reprezentanții autorității publice locale împreună cu organele de poliție.

Facem precizarea că între localitățile Fierbinți-Târg și Maia sunt 5 autoturisme blocate în trafic, iar între localitățile Miloșești și Reviga este blocat un autovehicul.

Având în vedere avertizarea A.N.M. de cod portocaliu, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar.

 În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.). De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.

În situaţia în care şoferii constată că stratul de zăpadă îngreunează din ce în ce mai mult circulaţia, este indicat ca aceştia să-şi continue drumul până în cea mai apropiată localitate, unde pot găsi adăpost, iar autovehiculul poate fi supravegheat.

În cazul în care se va impune restricţionarea traficul rutier pe anumite segmente de drum din cauza zăpezii, îi sfătuim pe şoferi să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Totodată, le recomandăm pietonilor să se angajeze în traversare prin locurile marcate şi semnalizate doar după ce şoferii au oprit pentru a le acorda prioritate. Spaţiul de frânare creşte semnificativ pe carosabil alunecos