comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Cel mai modern campus școlar din regiune, finalizat la Liceul Teoretic „Carol I” din Feteşti

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/05/2016 | Locale Ialomita

Campus școlar la Liceul Teoretic „Carol I” din Feteşti. Un corp nou de clădire, un cămin pentru elevi, o cantină, o clădire de garsoniere destinate cadrelor didactice navetiste, o sală de sport, respectiv un teren de sport, toate acestea au fost realizate cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio, la Fetești.

Joi, 5 mai, a avut loc inaugurarea campusului Liceului Teoretic „Carol I” Fetești, în prezența directorului ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, primarului municipiului Fetești, Gheorghe Catrinoiu, vicepreședintelui Consiliului Județean Ialomița, Ștefan Mușoiu, deputatului Cristina Pocora, inspectorului școlar general al IȘJ, Luminița Barcari, dar și a zecilor de elevi, directori de școli, cadre didactice din Fetești și din localitățile limitrofe.

Contractul de finanţare pentru respectivul proiect a fost semnat în toamna anului 2014, având o perioadă de implementare de aproximativ 22 de luni.

Acest proiect a început, de fapt, undeva prin anul 2007, când a fost aprobată construirea campusului și demarată proiectarea acestuia. După nici doi ani, în 2009, a fost sistată execuția proiectului din cauza lipsei fondurilor.

În 2014, Primăria municipiului Fetești a preluat documentația proiectului și a reușit să obțină finanțare prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013.

„Mă bucur, ca fost elev al acestui liceu, că am putut contribui, alături de echipa primăriei, la realizarea acestui obiectiv și mi-aș dori să pot continua cu dotarea acestui campus, să asigurăm baza materială și tot ceea ce este nevoie. Vă asigur de tot sprijinul administrației locale și al colegilor mei din Consiliul local. Le mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect, de la echipa de implementare a proiectului, profesorilor care au venit cu propuneri, colaboratorilor, până la ingineri și constructori, pentru aportul lor în finalizarea acestui obiectiv. Am o singură dorință, și anume aceea ca rezultatele elevilor acestui liceu să ducă mai departe prestigiul municipiului nostru”, a declarat primarul municipiului Fetești.

Investiţia are o valoare totală de aproape 28 milioane de lei (valoarea totală eligibilă a fost de peste 26 milioane de lei), din care cofinanţarea eligibilă a beneficiarului a fost de 521.276,18 lei.

Lucrările efectuate în cadrul acestui proiect au avut ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii educaționale preuniversitare din Fetești, prin construirea unui campus școlar în cadrul Liceului Teoretic „Carol I”, care anul acesta împlinește 63 de ani și unde sunt înscrişi peste 900 de elevi.

Campusul asigură elevilor şi cadrelor didactice spații de învățământ moderne, facilități de cazare, o cantină, precum şi o sală de sport. Astfel, prin acest proiect european s-au executat lucrări de construire a unui nou corp de clădire a liceului (cu 10 săli de clasă), a unui cămin pentru elevi, a unei cantine, a unei clădiri de garsoniere destinate cadrelor didactice navetiste, precum și a unei săli de sport, respectiv a unui teren de sport.

Trebuie spus faptul că în cele trei unități de învățământ liceal din Fetești învață aproximativ 2.400 de elevi, dintre care în jur de 30% sunt navetiști. Astfel că, începând din toamna acestui an, cei care nu mai doresc să facă naveta, pot sta în condiții foarte bune în noul internat.

„(…) Inspectoratul Școlar are acum o misiune foarte grea și anume să facă în așa fel încât să aveți din toamnă personalul nedidactic necesar întreținerii acestor spații. Nu va fi simplu, dar sper în continuare să avem sprijinul primăriei pentru dotări, vom avea și câteva proiecte pentru dotarea laboratoarelor, atelierelor. Deci, noi ne vom strădui. Vreau să văd același lucru și din partea voastră”, a afirmat și Luminița Barcari, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean.

În anul 2007 au fost începute lucrările la patru campusuri în județul Ialomița, la Fetești fiind singurul finalizat și printre primele date în folosință la nivel național.