comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Braconaj Piscicol, Percheziții la persoane bănuite de infracțiuni contra patrimoniului

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/11/2018 | Lege si Ordine

Pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj piscicol, îndreptate împotriva habitatelor piscicole naturale, a transportului şi comercializării ilegale a produselor şi subproduselor din peşte, poliţiştii ialomiţeni desfășoară periodic activităţi specifice pentru asigurarea respectării legalităţii în acest sector de activitate.

Scopul acestor activităţi este acela de apărare a patrimoniului piscicol şi a integrităţii acestuia, precum şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte, atât prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită cât şi protejarea mediului înconjurător.

Astfel, în acest sfârșit de săptămână, 02 – 04 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stelnica au depistat doi bărbați de 49 și 54 de ani, ambii din comuna Făcăeni, în timp ce transportau, cu ajutorul unui atelaj hipo, pește din specia mreană, pentru care nu dețineau documente de proveniență.

De asemenea, polițiștii au depistat un alt bărbat de 37 de ani, din Țăndărei, care transporta, cu ajutorul unui autoturism, o unelată de pescuit tip prostovol.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii de infracțiuni prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, bunurile identificate fiind ridicate în vederea confiscării.

Percheziții la persoane bănuite de infracțiuni contra patrimoniului

 Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Coșereni au efectuat 5 percheziții, la locuinţele unor persoane bănuite de infracțiuni contra patrimoniului.

Perchezițiile au avut loc în localitățile Borănești, Movilița și Roșiori

Astfel, în urma percheziției efectuate la locuința unui bărbat de 32 de ani, din Roșiori, polițiștii au ridicat în vederea confiscării un pistol cu gaz, deținut fără drept de către persoana în cauză.

De asemenea, în urma percheziției domiciliare efectuate la locuința unui tânăr de 22 de ani, din localitatea Movilița, s-a constatat că acesta sustrăgea curent din rețeaua electrică, cu ajutorul unei instalații improvizate.

Totodată, pe timpul desfășurării activităților specifice, polițiștii au depistat, pe raza comunei Movilița, două femei de 29 și 55 de ani, ambele din localitate, care transportau o cantitate de legume, cu ajutorul unui autoturism.

În urma extinderii cercetărilor, polițiștii au stabilit că legumele identificate ar fi fost sutrase de către cele două persoane, de pe terenul unui localnic.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA