comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Autobuze şi camioane verificate de poliţişti

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
31/07/2015 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

Peste 350 de autobuze şi camioane au fost verificate de poliţişti pentru siguranţa transportului public de persoane şi de mărfuri.

Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate cele 28 de state membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 20 – 27 iulie a.c., poliţiştii ialomiţeni, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., au desfăşurat o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Pe parcursul celor şapte zile, poliţiştii au verificat 395 de autovehicule (dintre care 26 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 369 autovehicule destinate transportului de marfă).

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 82 de sancţiuni contravenţionale.

Astfel, au fost sancţionaţi 8 transportatori de persoane (dintre care 4 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie şi 2 pentru alte abateri).

De asemenea, pentru neregulile constatate la regimul transportului de marfă, poliţiştii au aplicat 74 de sancţiuni contravenţionale, dintre care  20 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 10 pentru defecţiuni tehnice, 20 pentru lipsa documentelor conducătorului auto sau ale autovehiculului şi 24 pentru alte abateri.