comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Atenţie la escroci!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/09/2013 | Lege si Ordine

colet escroci ialomitaÎn ultima perioadă, tot mai mulţi cetăţeni din judeţul Ialomiţa au sesizat Poliţia că au fost victimele unor infracţiuni de înşelăciune, prin diferite moduri de operare.

Pentru a preveni victimizarea cetăţenilor, poliţiştii readuc în atenţia cetăţenilor unul modurile de operare folosite de această categorie de infractori şi îi sfătuiesc ca în cazul în care sunt abordaţi de aceste persoane să verifice veridicitatea aspectelor prezentate şi nu dea curs solicitărilor pe care aceştia le formulează.

Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 84 de ani, din comuna Bucu a fost înşelată de două persoane necunoscute cu suma de 200 de lei.

Suspecţii s-au prezentat la locuinţa părţii vătămate, s-au recomandat ca fiind cunoscuţi ai nepotului său şi invocând o înţelegere prealabilă pe care ar fi avut-o cu acesta, au prezentat bătrânei un colet, în schimbul căreia victima a achitat suma de 200 de lei.

De bună credinţă, fără a verifica dacă situaţia invocată corespunde realităţii şi chiar dacă nu cunoştea presupuşii prieteni ai nepotului, partea vătămată a dat curs solicitării acestora.

După achitarea sumei de bani solicitate, partea vătămată şi-a contactat nepotul, care a verificat coletul, constatând că bunica sa a fost înşelată.

În cauză poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea suspecţilor şi recuperarea prejudiciului cauzat.

[box color=yellow type=note]Pentru a nu deveni victima unei astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă cetăţenilor să refuze orice persoană necunoscută care le solicită, sub diferite pretexte, sume de bani sau bunuri, chiar dacă le lasă drept garanţie obiecte sau bani de a căror valoare nu sunt siguri.

În cazul în care sunt abordaţi de astfel de persoane, recomandăm cetăţenilor să reţină semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care aceştia se deplasează. Nu în ultimul rând, îi sfătuim să apeleze de îndată numărul de urgenţă 112 şi să aducă la cunoştinţa Poliţiei orice tentativă de înşelăciune, indiferent de modul de operare. [/box]

comunicat de presă: INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA