comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Arestați preventiv pentru evaziune fiscală

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
16/10/2015 | Lege si Ordine

Boraciu Ion, Boboc Vasile – arestați preventiv pentru 30 de zile și Opincaru Anghel – arestat la domiciliu, pentru  evaziune fiscală, folosirea  cu rea-credinţă a  bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii BORACIU ION, BOBOC VASILE şi  OPINCARU ANGHEL cercetaţi pentru săvârşirea în formă continuată infracţiunilor de evaziune fiscală, folosirea  cu rea-credinţă a  bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea,

În cauză există probe şi indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada octombrie – decembrie 2012, inculpaţii BORACIU ION şi BOBOC VASILE, în calitate de reprezentanţi ai SC S. C. SRL, desfăşurând activităţi de sacrificare a animalelor, fără a întocmi documente de provenienţă a cărnii comercializate, au înregistrat în contabilitatea societăţii cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni comerciale reale, cu consecinţa prejudicierii bugetului consolidat al statului cu suma de 283.025 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

În perioada 2013-2014, inculpaţii BORACIU ION şi BOBOC VASILE, în calitate de reprezentanţi ai SC S. C. SRL, nu au înregistrat în contabilitate operaţiunile comerciale efectuate şi nu au declarat organelor fiscale veniturile realizate din activităţi de comercializarea cărnii, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 1.302.320 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

Pe parcursul desfăşurării activităţii infracţionale, inculpatul OPINCARU ANGHEL, fiind împuternicit de inculpatul BOBOC VASILE, a retras din contul bancar al SC S. C. SRL suma totală de 4.052.700 lei, ce a fost folosită în scopuri contrare intereselor societăţii şi în folosul inculpaţilor.

De asemenea, în perioada 2013 – 2014, inculpaţii BORACIU ION şi OPINCARU ANGHEL, în calitate de reprezentanţi ai SC A. C. I. SRL, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, prin neînregistrarea şi nedeclararea veniturilor obţinute în urma activităţii de comercializare a cărnii, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului fiind de 1.318.545 lei.

În aceeaşi perioadă, inculpatul OPINCARU ANGHEL, a retras din contul bancar al SC A. C. I. SRL suma totală de 4.073.960 lei, sumă ce a fost folosită în scopuri contrare intereselor societăţii şi în folosul inculpaţilor.

Faţă de inculpaţi s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 14.10.2015.

La data de 15 octombrie 2015, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au propus Tribunalului Ialomiţa arestarea preventivă a inculpaţilor BORACIU ION, BOBOC VASILE şi OPINCARU ANGHEL, pe o perioadă de 30 de zile, propunerea fiind admisă de instanţa de judecată cu privire la inculpaţii BORACIU ION şi BOBOC VASILE, faţă de inculpatul OPINCARU ANGHEL fiind dispusă măsura arestului la domiciliu.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomiţa şi  Serviciului Român de Informaţii.

PT Ialomița

Citește și: 3 persoane reținute în urma perchezițiilor de ieri