comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Ajutoare de urgență de la Guvern pentru sprijinirea familiilor victimelor accidentului de la Sf. Gheorghe

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/10/2019 | Locale Ialomita

În urma accidentului rutier produs în dimineața zilei de 05 octombrie, pe DN2A Slobozia – Urziceni, între localităţile Balaciu şi Sfântu Gheorghe, soldat cu decesul a 10 persoane și rănirea gravă a altor 7, prin Hotărârea Guvernului nr. 731 din data de 11 octombrie a.c., publicată în Monitorul Oficial al României partea I (830), s-a aprobat acordarea de ajutoare de urgență în valoare totală de 122.000 de lei, pentru sprijinirea familiilor victimelor.

Se va acorda suma de 5.000 de lei pentru fiecare familie în care s-a înregistrat un membru decedat sau rănit, la care se adaugă suma de 3.000 de lei pentru fiecare minor care s-a aflat în întreținerea persoanei decedate sau rănite.

Astfel, vor beneficia de prevederile acestei hotărâri 16 familii, dintre care 8 au copii minori în întreținere.

Sumele vor fi plătite de către Agenția de Plăți și Inspecție Socială în a cărei rază teritorială au domiciliul sau reședința persoanele rănite sau decedate, soțului/soției ori rudelor directe de gradul 1 sau 2, iar în lipsa acestora, persoanei fizice care s-a ocupat de organizarea înmormântării sau care are responsabilitatea îngrijirii minorilor.

De menționat este că pentru acordarea acestor sume nu se impune completarea cererii pentru acordarea unor drepturi de asistență socială și nici nu este necesară realizarea anchetei sociale.

Tabel

În legătură cu:

Zece persoane au decedat în urma accidentului rutier produs în această dimineață, pe DN2A, între Balaciu și Sf. Gheorghe

Instituția Prefectului Ialomița