comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Acțiuni poliție, ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii ialomiţeni au acționat pe raza judeţului, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

În cadrul acțiunilor desfășurate pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice, polițiștii au intervenit și aplicat aproape 90 de sancțiuni contravenționale.

Activităţile au fost desfăşurate împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Cu această ocazie, au fost legitimate 310 persoane, peste 200 de autovehicule controlate și 20 de societăți comerciale, verificate.

De asemenea, pe timpul desfăşurării acţiunilor pe linie de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi investigarea fraudelor, s-a urmărit prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise cu violenţă în zona localurilor publice, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, precum şi constatarea în flagrant a altor fapte penale.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 89 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 15.000 de lei.

Totodată, pentru abaterile constatate, a fost reținut un permis de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Reamintim tuturor cetățenilor că Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității, fiind pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.

Din constatările polițiștilor:

Un tânăr de 24 de ani, din localitatea Ograda, a fost depistat de către polițiștii rutieri în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși a consumat anterior băuturi alcoolice.

Cel în cauză a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind condus la cea mai apropiată unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

* * *

Polițiștii rutieri au depistat un tânăr de 20 de ani, din comuna Perieți, care conducea un autoturism pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosar penal.

ATENŢIE ŞOFERI! 

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la riscurile conducerii vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi reamintesc că vor dispune măsurile legale ce se impun, inclusiv privative de libertate, faţă de cei care nesocotesc legislaţia rutieră şi pun în pericol viaţa participanţilor la trafic.

Consumul de alcool reprezintă una dintre cauzele frecvente de conturbare a capacităţii de conducere. De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit încălcări ale normelor de circulaţie, respectiv conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală.

Pentru toţi cei care sunt tentaţi să conducă autovehicule, deşi nu posedă cunoştinţe elementare privind regulile de circulaţie şi nu conştientizează riscul pe care îl reprezintă pentru ceilalţi participanţi la trafic, reamintim că această faptă constituie infracţiune şi sunt în pericol de a plăti cu libertatea!

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA
Mai multe articole de la obiectiv.net: