Ialomița: Acțiuni poliția rutieră

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au continuat în acest sfârşit de săptămână, 23 – 25 iunie a.c., acţiunile în locurile şi zonele de interes operativ din judeţ, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, precum și pentru identificarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

Pe timpul desfășurării activităților specifice au fost legitimate 539 de persoane și 360 de autovehicule controlate, totodată, fiind verificate 34 de societăți comerciale.

De asemenea, pe timpul desfăşurării acţiunilor pe linie de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi investigarea fraudelor, s-a urmărit prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise cu violenţă în zona localurilor publice, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, precum şi constatarea în flagrant a altor fapte penale.

Publicitate

Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 187 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991, 154 ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, restul sancțiunilor fiind aplicate pentru alte abateri de la prevederile legale.

 Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte valoarea de 46.500 lei.

 Totodată, pentru neregulile constatate, un certificat de înmatriculare a fost retras și 8 permise de conducere reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 Cinci persoane sunt cercetate de polițiștii rutieri pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

Trei tineri cu vârste cuprinse între 19 și 29 de ani, au fost depistați de polițiștii rutieri în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși au consumat anterior băuturi alcoolice.

Conducătorii auto au fost testați alcoolscop, rezultatele indicate de aparatul etilotest fiind cuprinse între 0,53 și 1,3 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, aceștia fiind conduși la unități spitalicești, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.


Alți doi conducători auto, doi bărbați de 33 și 53 de ani, din  localitățile Făcăeni și Bordușani, au fost depistați de poliţiştii rutieri în timp ce conduceau două autovehicule pe drumurile publice, fără a respecta prevederile legale în vigoare.

Astfel, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că bărbatul de 33 de ani avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat, iar cel de-al doilea, bărbatul de 53 de ani, conducea pe raza localității de domiciliu un tractor agricol, ce tracta o remorcă neînmatriculată și neînregistrată.

Totodată, polițiștii au stabilit că acesta din urmă nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosar penal.