livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

Ialomița: Acțiuni pentru siguranța pietonilor

În ziua de 25 mai a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, în special a celor produse pe fondul indisciplinei pietonale.

 Astfel, polițiștii au aplicat 75 de sancțiuni contravenționale, dintre care 29 pentru indisciplina pietonilor, în valoare de aproximativ 13.000 de lei.

Totodată, pe timpul activităților desfășurate, au fost legitimate 157 de persoane și 145 de autovehicule controlate.

Poliţia rutieră recomandă pietonilor:

Traversați numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colț de strada, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

Înainte de a traversa, asiguraţi-vă din ambele părţi şi convingeţi-vă că în acel moment nu se apropie niciun autovehicul.

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că, atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie sa fiți mai prudenți!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

foto arhiva

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA