comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Acţiune preventivă în zona localităţilor riverane braţului Borcea

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/07/2016 | Lege si Ordine
Actualizat: 19 iulie 2016

Ialomița: Material lemnos în valoare de 10.000 de lei şi setci în lungime de 500 de metri, confiscate de poliţişti. 9 infracţiuni constatate în flagrant şi sancţiuni contravenţionale de peste 19.000 de lei aplicate pe parcursul derulării unei acţiuni preventive în cursul zilei de 14 iulie.

Poliţişti din cadrul structurilor operative ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, în colaborare cu jandarmii ialomiţeni şi specialişti ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomiţa, au organizat şi desfăşurat în ieri, 14 iulie a.c., o razie în zona localităţilor riverane Braţului Borcea şi incinta îndiguită a Bălţii Ialomiţa.

Activităţile derulate au avut ca principale obiective prevenirea şi combaterea infracţiunilor de braconaj piscicol, comercializarea ilegală a peştelui şi a produselor din peşte, verificarea exploatărilor forestiere, a transporturilor de material lemnos, a depozitelor de lemn, respectarea legislaţiei silvice şi combaterea muncii la negru.

Pe timpul desfăşurării acţiunii, au fost controlate peste 100 de autovehicule, 8 cantoane şi ortacuri pescăreşti, 5 societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul silvic şi piscicol, fiind constatate 9 infracţiuni flagrante.

Pentru neregulile constatate poliţiştii au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 19.500 de lei, din care 15 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 4 la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar una la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.

Totodată, polițiştii au ridicat în vederea confiscării 22 de setci din fir monofilament în lungime de aproape 500 de metri şi 57 m3 de material lemnos, în valoare de 10.000 de lei.

Exemplificăm:

În urma controlului efectuat la două unităţi economice de pe raza comunei Făcăeni, poliţiştii au stabilit că reprezentantul acestora ar fi emis în perioada ianuarie – februarie 2016 15 facturi fiscale fictive, conform cărora ar fi comercializat 930 de kg. de peşte, cu scopul de a-şi justifica cota de pescuit, deşi aceste operaţiuni nu ar fi avut loc.           

 * * *

Poliţiştii au oprit pentru control pe raza municipiului Feteşti două ansambluri auto care transportau peste 57 m3 de material lemnos din specia fag.

În urma verificărilor efectuate poliţiştii au constatat că la unul dintre transporturi există o diferenţă între cantitatea înscrisă pe avizul de însoţire şi cea transportată, iar pe unele piese lemnoase nu era aplicată amprenta dispozitivului dreptunghiular înscris pe aviz.

Cel de-al doilea transportator a prezentat poliţiştilor un aviz de însoţire primar a cărui perioadă de valabilitate valabilitate era expirată, iar pe unele piese lemnoase nu era aplicată amprenta dispozitivului dreptunghiular înscris pe aviz.

În ambele cazuri poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 15.000 de lei, iar cantităţile de material lemnos transportate au fost ridicate în vederea confiscării.

* * *

În Balta Ialomiţei poliţiştii au depistat trei bărbaţi, care deţineau fără a fi autorizaţi plase de pescuit tip comercial şi monofilament în lungime totală de aproximativ 500 de metri.

Poliţiştii au întocmit în toate cazurile dosare penale, iar uneltele de pescuit au fost  confiscate în vederea continuării cercetărilor.

comunicat presă IPJ Ialomița