comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
16/08/2019 | Infotrafic

Peste 170 de sancțiuni contravenționale au aplicat polițiștii ialomițeni în primele 24 de ore ale minivacanței prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului,  în cadrul unei acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere.

Poliţiştii au urmărit combaterea excesului de viteză, prin folosirea echipamentelor video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare, precum și aparatele etilotest şi drugtest, pentru depistarea şi sancţionarea celor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 172 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 52.800 de lei.

În cazul a 10 de conducători auto, s-a reținut permisul de conducere.

Polițiștii ialomițeni vor acționa pe întreaga perioadă a minivacanței pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care pun în pericol siguranța rutieră prin nerespectarea regulilor de circulație.

Având în vedere faptul că în această perioadă numărul participanților la trafic este crescut, Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița recomandă tuturor conducătorilor de vehicule să circule cu atenție, să nu conducă dacă sunt obosiți, să păstreze în mers o distanță suficientă de mare față de autovehicul din față sau lateral, să nu utilizeze telefonul mobil în timp ce conduc și să respecte regimul legal de viteză.

 De asemenea, pietonii sunt rugați să se deplaseze numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă numai în locurile semnalizate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce s-au asigurat că intenția de a traversa a fost observată de conducătorii auto.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA