comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Acțiune de amploare a poliției

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
30/01/2018 | Lege si Ordine

Poliţiştii ialomițeni au organizat în data de 29 ianuarie, acţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă publică pe raza municipiului Urziceni și a localității Manasia.

Pentru creşterea gradului de siguranţă în comunitate şi descurajarea comportamentelor de tip infracţional, ieri, 29 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni au organizat și desfăşurat o acţiune de amploare pe raza municipiului, dar și a comunei Manasia, în cadrul căreia s-a urmărit asigurarea ordinii şi liniştii publice, siguranţei cetăţeanului, combaterea faptelor cu violenţă, a furturilor, actelor de comerţ neautorizat, siguranţa şi fluidizarea traficului rutier, precum şi prevenirea şi combaterea altor fapte antisociale.

În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost efectuate 3 percheziţii pe raza localității Manasia, la locuinţele a doi bărbați de 28 și 39 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu ţigări.

În urma efectuării percheziţiilor, au fost ridicate 1.900 de tuburi țigarete, aproximativ 2 kg tutun, o mașină manuală de împachetat țigarete, dar și un generator electric și un motoferăstrău.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

De asemenea, pe timpul efectuării perchezițiilor, la locuința bărbatului de 28 de ani a fost identificată o cantitate de material lemnos pentru care cel în cauză nu deținea documente de proveniență.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, totodată, fiind luată măsura ridicării în vederea confiscării a materialului lemnos.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale.

Totodată, în urma filtrelor rutiere instituite, pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproape 4.500 de lei.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA