comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Acțiune a poliției rutiere, în colaborare cu ISCTR, de verificare a legalității efectuării transportului de marfă și de persoane

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/11/2020 | Infotrafic
Actualizat: 5 noiembrie 2020

Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița, în colaborare cu inspectori din cadrul ISCTR, a organizat astăzi, 3 noiembrie, o acțiune care a avut drept scop verificarea legalității efectuării transportului de marfă și de persoane.

politia„Acționăm împreună cu reprezentanții ISCTR  pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și de persoane. Acțiunea vizează și verificarea modului în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale. Având în vedere răspândirea virusului, recomandăm purtarea măștii de protecție în toate mijloacele de transport în comun. Acțiunile vor continua, zilnic, în perioada următoare”, a declarat Ivan Răzvan Marian, subinspector în cadrul Serviciului Rutier al IPJ Ialomița.

Acțiunea a vizat, totodată, verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate zilnic şi în perioada următoare.

În cadrul acțiunii desfășurate, poliţiştii au verificat peste 50 de autovehicule şi au legitimat peste 80 de persoane.

În urma neregulilor constatate, forțele de ordine au aplicat 16 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 2 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform Legii 55/2020, 7 în conformitate cu  prevederile H.G. 69/2012, restul reprezentând alte abateri la regimul rutier.

 Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să adopte o conduită preventivă în trafic, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren!

 Totodată, le recomandăm să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție atât în mijloacele de transport în comun cât şi în celelalte locuri unde este obligatoriu, să nu se expună la riscuri!