comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Accidente și evenimente rutiere din perioada 17 -19 octombrie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/10/2014 | Infotrafic

În acest sfârşit de săptămână, 17 – 19 octombrie, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 343 sancţiuni contravenţionale aplicate, 4 certificate de înmatriculare retrase şi 16 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 137 conducători auto, 24 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 90.000 de lei.

Infracţiuni la regimul rutier        

Pe şoselele ialomiţene au fost depistaţi 4 conducători auto, cu vârste cuprinse între 19 şi 62 de ani, în timp ce conduceau autoturisme aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării alcoolscop a celor în cauză, valorile indicate de aparatul Drager au fost cuprinse între 0,70 şi 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, trei dintre conducătorii auto au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiilor.

Unul dintre cei în cauză a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge.

Vineri, 17 octombrie, un tânăr de 18 ani, din comuna Perieţi a fost depistat de către poliţiştii rutieri pe raza localităţii de domiciliu, în timp ce conducea un autovehicul, deşi avea nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza municipiului Slobozia s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.

În timp ce un tânăr de 24 de ani, din Căzăneşti conducea un autoturism pe raza municipiului Slobozia, nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de un alt autovehicul aflat în faţa sa şi a intrat în coliziune cu acesta.

Ambii conducători auto au fost testaţi alcoolscop, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul de 24 de ani şi zero pentru cel de-al doilea conducător auto.

Cel în cauză a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt eveniment rutier s-a produs sâmbătă, 18 octombrie

În timp ce un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Gheorghe Doja în timp se afla la volanul unui autoturism pe raza localităţii de domiciliu, întrucât nu a adaptat viteza la condiţiile de carosabil umed, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a lovit gardul unei locuinţe.

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge.

Poliţiştii au întocmit dosare penale.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița