comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Accidente și evenimente rutiere din perioada 12 – 14 septembrie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/09/2014 | Infotrafic

Pieton accidentat mortal la Țăndărei

Poliţia a fost sesizată vineri, 12 septembrie, în jurul orei 08:30, cu privire la faptul că pe raza oraşului Ţăndărei s-a produs un accident rutier.

În timp ce un bărbat de 41 de ani, din municipiul Slobozia, conducea o autoutilitară pe Drumul Naţional 2A, a acroşat cu partea laterală dreaptă un pieton care se angajase în traversarea străzii printr-un loc nepermis şi fără să se asigure.    În urma accidentului a rezultat decesul pietonului, un bărbat de 58 de ani, din oraşul Ţăndărei.  Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor săvârşirii faptei.

Tot vineri, 12 septembrie a.c., în jurul orei 15:00, în apropiere de localitatea Ciochina s-a produs un alt accident rutier, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În timp ce un bărbat de 55 ani, din municipiul Slobozia, conducea un autoturism pe Drumul Naţional 2 A, din direcţia Slobozia către Urziceni, în timpul efectuării manevrei de depăşire a unui alt autoturism care circula regulamentar, cu viteză redusă, pe partea dreaptă a sensului său de mers, nu a păstrat o distanţă corespunzătoare şi a intrat în coliziune cu acesta din urmă.

În urma impactului, primul autoturism a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autotractor, condus regulamentar din direcţia opusă de un tânăr de 24 de ani, din municipiul Slobozia.

Din accident e rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 55 de ani, care a fost transportat la o unitate medicală de pe raza municipiului Bucureşti, în vederea acordării de îngrijiri de specialitate.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale.

Infracţiuni la regimul rutier        

Vineri, 12 septembrie a.c., un bărbat de 36 de ani, din comuna Ciochina a fost depistat de către poliţiştii rutieri pe raza localităţii de domiciliu în timp ce conducea un autocamion, fără a poseda permis de conducere pentru nici categorie de autovehicule.

Pe raza municipiului Urziceni a fost depistat un tânăr de 29 de ani, din municipiul Bacău, în timp ce conducea un autoturism care avea montate plăcuţe de înmatriculare false.

Sâmbătă, 13 septembrie a.c., poliţiştii rutieri au depistat pe raza comunei Sărăţeni un tânăr de 26 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, deşi anterior consumase băuturi alcoolice.Tânărul în cauză a refuzat atât testarea cu aparatul Drager, cât şi prelevarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe şoselele ialomiţene au fost depistaţi alţi trei conducători auto, cu vârste cuprinse între 19 şi 37 de ani, doi dintre aceştia din municipiile Feteşti şi Slobozia, iar unul din judeţul Botoşani, în timp ce conduceau autoturisme aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării alcoolscop a celor în cauză, valorile indicate de aparatul Drager au fost cuprinse între 0,48 şi 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Doi tineri de 21, respectiv 25 de ani au fost depistaţi de către poliţişti în timp ce conduceau autoturisme pe raza comunei Balaciu şi a oraşului Ţăndărei autoturisme, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În urma testării alcoolscop a celor doi tineri, valorile indicate de aparatul Drager au fost de 0,56 şi 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul de 21 de ani a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.

Reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis 

Un bărbat de 30 de ani, din comuna Borăneşti a fost depistat de către poliţiştii rutieri joi, 11 septembrie a.c., în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii, deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Întrucât acelaşi conducător auto a mai fost depistat de poliţişti cu aproximativ o lună în urmă în timp ce conducea un autoturism, în cauză a fost întocmit dosar penal. De această dată faţă de acesta a fost luată şi măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă.

Vineri, 12 septembrie a.c., acesta a fost prezentat Parchetului cu propunere de arestare preventivă, în cauză fiind emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere.

În prezent, bărbatul se află încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul inspectoratului.

Siguranţa participanţilor la trafic, prioritate a poliţiştilor ialomiţeni

În acest sfârşit de săptămână, 12 – 14 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 435 sancţiuni contravenţionale aplicate, 13 certificate de înmatriculare retrase şi 26 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 69 conducători auto, 185 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 77.000 lei.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița