comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Accidente și evenimente rutiere din perioada 12 -14 decembrie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/12/2014 | Infotrafic

În acest sfârşit de săptămână, 12 – 14 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 304 sancţiuni contravenţionale aplicate, 14 certificate de înmatriculare retrase şi 16 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 164 conducători auto, 28 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 74.000 lei.

Infracţiuni la regimul rutier        

Poliţiştii rutieri au depistat doi ialomiţeni de 24 şi 43 de ani, în timp ce se aflau la volanele unor autoturisme, deşi anterior consumaseră băuturi alcoolice.

În urma testărilor cu aparatul etilotest Drager au rezultat valorile de 0,43 şi 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior cei doi conducători auto fiind

transportaţi la cele mai apropiată unităţi spitaliceşti pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiilor.

Poliţiştii au întocmit în ambele cauze dosare penale.

Accidente rutiere

Poliţia a fost sesizată vineri, 12 decembrie., cu privire la faptul că pe raza municipiului Feteşti s-a produs un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale.

În timp ce un bărbat de 49 de ani, din municipiul Feteşti conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, a pătruns pe contrasens şi a acroşat un alt autovehicul ce se deplasa regulamentar, condus de un bărbat de 41 de ani.

În urma evenimentului rutier a rezultat avarierea celor două autovehicule.

Ambii conducători auto au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind zero pentru bărbatul de 41 de ani şi 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru cel de 49 de ani, care a fost ulterior transportat la Spitalul Municipal Feteşti pentru recoltarea de mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sâmbătă, 13 decembrie., în jurul orei 12:15, pe Drumul Naţional 21 s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

Din primele cercetări a rezultat că în timp ce un bărbat de 36 de ani, din municipiul Slobozia, conducea un autoturism din direcţia Cartierul Slobozia Nouă către Slobozia, ar fi pierdut controlul direcţiei de mers, din cauza carosabilului umed, ar fi intrat în coliziune cu un autovehicul în depăşirea căruia se angajase, condus de un tânăr de 32 de ani, din Urziceni şi ar fi părăsit partea carosabilă, intrând în impact cu un copac.

Din accident a rezultat decesul conducătorului auto de 36 de ani.  Tânărul de 32 de ani a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ. Vezi foto & VIDEO

 

În ambele cauze au fost întocmite dosare penale.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️