Ialomița: Accidente rutiere în Slobozia, Giurgeni, Gura Ialomiței

În cursul zilei de luni, 14 ianuarie, pe raza municipiului Slobozia, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din verificările efectuate de polițiștii ajunși la locul accidentului, s-a stabilit faptul că, în timp ce un bărbat de 52 de ani, din Țăndărei, conducea un autoturism pe Drumul Național 2A, din direcția Constanța către Slobozia, nu a acordat prioritate de trecere și a intrat în impact cu un alt autoturism, condus regulamentar de către un bărbat de 26 de ani, din municipiul Fetești.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a celui de-al doilea conducător auto, bărbatul de 26 de ani, acesta fiind transportat la cea mai apropiată unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Ambii conducători auto implicați au fost testați alcoolscop, rezultatele fiind negative.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă..

În acest sfârșit de săptămână, 11 – 13 ianuarie a.c., pe raza județului Ialomița s-au produs două accidente de circulație, soldate cu vătămarea corporală a două persoane.

Primul dintre acestea s-a produs în localitatea Giurgeni și s-a soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din verificările efectuate de polițiștii ajunși la locul accidentului, s-a stabilit faptul că, în timp ce un bărbat de 50 de ani, din județul Constanța, conducea un autoturism pe Drumul Național 2A, a acroșat un pieton, o femeie de 48 de ani, care se angajase în traversarea neregulamentară a străzii, prin loc nepermis și fără să se asigure.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a pietonului, femeia fiind transportată la cea mai apropiată unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

* * * Cel de-al doilea eveniment rutier s-a produs vineri, 11 ianuarie a.c., în jurul orei 13.00, în localitatea Gura Ialomiței, și s-a soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din verificările efectuate de polițiștii ajunși la locul accidentului, s-a stabilit că în timp ce un bărbat de 61 de ani, din județul Constanța, conducea un autoturism pe raza localității Gura Ialomiței, a pierdut controlul direcției de deplasare și a părăsit partea carosabilă, intrând în impact cu parapet de protecție.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, acesta fiind transportat la cea mai apropiată unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Conducătorii auto implicați au fost testați alcoolscop, rezultatele fiind negative.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană.

De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când carosabilul este umed. Înainte de a pleca la drum, verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mână, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare! Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor! Discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia în momente vitale. Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule! Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri. Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA

 

Mai multe articole de la obiectiv.net: