comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Accident rutier soldat cu 5 victime pe DN2C

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
31/07/2019 | Infotrafic

În data de 30 iulie, în jurul orei 10.30, un autoturism care se deplasa pe ruta Grivița – Amara a părăsit partea carosabilă.

În urma evenimentului, cinci persoane au fost rănite, doi minori și trei adulți, iar în sprijinul acestora au acționat salvatorii de la Detașamentul de Pompieri Slobozia, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o descarcerare , o ambulanță SMURD, în colaborare cu trei echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița, venite în sprijin. Nu au fost persoane încarcerate.

Paramedicii și cadrele medicale au acordat primele îngrijiri victimelor, doi minori și o persoană de sex feminin au fost preluate și transportate la Spitalul din Slobozia de către echipajele SAJ, o persoană de sex feminin în vârstă de 19 ani preluată și transportată la Spitalul din Slobozia de către echipajul SMURD. Conducătorul auto a refuzat transportul la spital.

ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA

Din verificările efectuate de polițiștii ajunși la locul accidentului, s-a stabilit că în timp ce o femeie de 47 de ani, din județul Buzău, conducea un autoturism pe Drumul Național 2C, pe raza orașului Amara, ar fi efectuat manevra de depășire a unui alt autoturism, a pierdut controlul direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto, dar și a altor patru persoane, doi minori de 12, respectiv 13 ani, precum și două tinere de 19 ani, toți din județul Buzău.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier.                  

Poliţiştii le recomandă cetățenilor să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule, de asemenea folosirea centurii de siguranță obligatorie, să circule cu o viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, iar pentru un plus de siguranţă, să păstreze distanţa în mers între vehicule.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA