comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Accident rutier din cauza unui copac căzut pe carosabil

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/01/2018 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

Evenimentul s-a produs în această dimineață, în jurul orei 07.00, pe DN 2A, în apropiere de orașul Țăndărei. Un bărbat în vârstă de 70 de ani, care se deplasa cu autoturismul în zonă, nu a putut evita la timp copacul, iar, în condiții de vânt puternic și vizibiliate scăzută, l-a acroșat cu mașina.

Din fericire, șoferul nu a fost rănit, însă a suferit un atac de panică și hipertensiune arterială, motiv pentru care a fost transportat de un echipaj SMURD la spitalul din Țăndărei.

Circulația nu a fost oprită în zonă, iar copacul a fost îndepărtat de pe carosabil de o echipă a societății de întreținere a drumurilor din arealul de responsabilitate.

Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața şi sănătatea populației, le reamintim celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile.

De asemenea, înainte de a începe deplasarea să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

***

În contextul emiterii de către Administrația Națională de Meteorologie a avertizărilor COD PORTOCALIU și COD GALBEN de vânt puternic și ninsori abundente, care vizează mai multe județe din țară, unităţile subordonate IGSU și-au luat măsurile necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a unor eventuale situaţii de urgenţă.

În zonele vizate de atenționările meteorologice au fost dislocate echipaje cu autospeciale și șenilate de la județele învecinate, dotate cu astfel de tehnică. În acest sens, ISU Ialomița a trimis o grupare de sprijin cu autofreză de zăpadă multifuncțională, care va acționa, la nevoie, în sprijinul colegilor de la ISU Buzău

Comunicat de presă: ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA. foto arhivă.