comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Accident mortal pe DN2, în apropiere de Movilița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/10/2013 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

Duminică, 13 octombrie a.c., poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că pe Drumul Naţional 2, în afara localităţii Moviliţa, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu decesul a două persoane şi vătămarea corporală a altor trei.

politiaDin primele verificări, poliţiştii au stabilit că în timp ce un bărbat în vârstă de 45 de ani, din municipiul Bucureşti, conducea un autoturism pe Drumul Naţional 2, din direcţia Urziceni către Bucureşti, în afara localităţii Moviliţa, pe fondul unei explozii la o anvelopă, a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens şi a intrat în impact cu un alt autovehicul condus din sens opus de un tânăr de 29 de ani, din judeţul Vaslui.

Din accident a rezultat decesul a două persoane, conducătorul autoturismului care a pătruns pe contrasens şi a unei pasagere aflată în autoturismul condus de acesta, o femeie de 44 de ani, din municipiul Bucureşti. Totodată, au fost vătămate corporal alte trei persoane cu vârste cuprinse între 23 şi 33 de ani, care au fost transportate la Spitalul Municipal Urziceni pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier.


În acest sfârşit de săptămână, 11 – 13 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 352 sancţiuni contravenţionale aplicate, 13 certificate de înmatriculare retrase şi 30 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 133 conducători auto, 37 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 24 de pietoni au fost sancţionaţi pentru traversare neregulamentară, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 100.000 lei.

 Infracţiuni la regimul rutier

  • O patrulă de siguranţă publică a depistat pe raza comunei Coşereni, un tânăr localnic în vârstă de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.  Cel în cauză a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.
  • Un alt tânăr în vârstă de 31 de ani, din judeţul Ilfov a fost depistat de către poliţişti pe raza comunei Reviga, în timp ce se afla la volanul unui autoturism fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.
  • Poliţiştii au depistat pe raza municipiului Urziceni un tânăr în vârstă de 27 de ani, din judeţul Călăraşi, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice.  Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul Municipal Urziceni în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

 

 foto: arhivă