comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Accident mortal la Movilița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/12/2017 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

Ieri, 10 decembrie, pe şoselele ialomiţene s-a produs două evenimente rutiere soldate cu decesul unei persoane și vătămarea corporală a altor două.

Primul dintre acestea s-a produs în jurul orei 10.00, pe Drumul Național 2, lângă municipiul Urziceni şi s-a soldat cu vătămarea corporală a două persoane.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii ajunşi la locul accidentului au stabilit că în timp ce un bărbat de 22 de ani, din comuna Bărcănești, conducea un autoturism din direcţia București către Urziceni, a pierdut controlul direcției de deplasare și a părăsit partea carosabilă.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, dar și a unei tinere de 20 de ani, pasageră a autoturismului în cauză, aceștia fiind transportați la cea mai apropiată unitate medicală, în vederea acordării de îngrijiri de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Accident mortal Movilița

Tot ieri, 10 decembrie a.c., în jurul orei 18.00, poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că pe Drumul Național 2, în apropiere de localitatea Movilița, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

În timp ce un bărbat de 35 de ani, din județul Ilfov, conducea un autoturism din direcţia Urziceni către București, a acroșat un pieton, o femeie de 56 de ani, care se angajase în traversarea străzii printr-un loc nepermis și fără să se asigure.

Din accident a rezultat decesul pietonului, victima fiind transportată la cea mai apropiată unitate medicală, pentru efectuarea necropsiei.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Poliţia Română recomandă pietonilor:

– să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există;

-să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, că

traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea

marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe

sens);

-să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat;

-să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia;

-pe vreme rea sau întuneric, să poarte haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili;

-să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie;

-copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi! – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA