comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Accident între un autoturism și locomotiva unui tren de călători

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/12/2014 | Infotrafic

Duminică, 7 decembrie, conducătorul unui autoturism nu a respectat semnalele acustice şi luminoase la trecerea la nivel cu calea ferată şi a intrat în coliziune cu locomotiva unui tren de călători.

Evenimentul s-a produs la trecerea la nivel cu calea ferată din zona comunei Manasia, în jurul orei 18:30.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit, din primele verificări, că un tânăr de 20 de ani, din comuna Manasia, nu ar fi respectat semnalele acustice şi luminoase ale trecerii la nivel cu calea ferată, fără bariere şi a intrat în impact cu locomotiva unui tren de călători, ce se deplasa pe relaţia Bucureşti – Slobozia.

Din accident a rezultat atât avarierea autoturismului cât şi a locomotivei.

Conducătorul auto şi conductorul trenului au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind negative.

Tânărul de 20 de ani a fost sancţionat contravenţional de către poliţişti cu amendă în valoare de 810 lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pe o perioadă de 90 de zile.

Poliţia recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie la trecerile la nivel cu calea ferată! 

Semnalele luminoase şi acustice, precum şi barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind dea proteja viaţa conducătorilor auto şi de a evita producerea unor grave accidente rutiere.

În zonele neprevăzute cu astfel de semnale, conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a proceda la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferată!

Stimaţi conducători auto, acele câteva minute în care trebuie să aşteptaţi la barieră, precum şi o asigurare temeinică la traversarea trecerii la nivel cu calea ferată pot face diferenţa dintre un drum liniştit şi o tragedie.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița | Foto: arhiva Obiectiv Ialomița