comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Accident feroviar între Țăndărei și Murgeanca. Tren deraiat

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/07/2017 | Locale Ialomita

Circulația feroviară între Țăndărei și Murgeanca este închisă din cauza deraierii în cursul acestei dimineți a unui tren de marfă. Pasagerii sunt preluați cu mijloace auto la alte trenuri, pentru continuarea călătoriilor.

Trenurile afectate:
– IR 1970 Galați – Constanța
– R 8221 Buzău – Constanța
– R 8222 Constanța – Buzău

Pasagerii de la aceste trenuri vor fi trasbordați cu mijloace auto între stațiile Murgeanca hm și Movila hm și retur, de unde vor continua călătoria către stațiile Constanța și Buzău cu trenuri suplimentare.

La acest moment echipe feroviare sunt la fața locului și intervin pentru eliberarea linei și reluarea circulației în condiții de siguranță.

2 vagoane din compunerea trenului de marfă, încărcate cu combustibil lichid, s-au rasturnat. Trenul avea în compunere 40 de vagoane

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (10:30), circulaţia feroviară este blocată pe Magistrala 702 Făurei – Feteşti, din cauza unor vagoane de marfă care au deraiat şi au oprit circulaţia trenurilor în staţia CFR Ţăndărei.

Sursa: CFR Călători, CFR Infrastructura

ISU Ialomița: Tren de marfa deraiat la Tandarei, 40 de vagoane incarcate cu combustibil lichid usor rafinat. Evenimentul s-a produs in apropierea Garii Tandarei, 2 vagoane s-au rasturnat in lateral in afara sinelor si prezinta scurgeri de substanta.

ISU Ialomița a intervenit cu 4 autospeciale de stingere, o ambulanta SMURD, 1 descarcerare grea, 2 autospeciale de comanda, 4 ofiteri si 25 de subofiteri.

S-a realizat dispozitiv de protectie la cele doua vagoane, s-a balizat zona, s-a intrerupt alimentarea cu energie electrica in gara si in triaj. Vagoanele 29 si 30 dinspe locomotiva sunt afectate, reprezentantii CFR au actionat pentru scoaterea celor 10 vagoane dinspre coada trenului in afara zonei unde s-a produs accidentul si se lucreaza in continuare pentru degajarea celorlalte vagoane dinspre locomotiva.

S-a lucrat pentru repararea caii ferate, a macazului, pentru a se facilita accesul catre vagoanele din fata celor afectate.

Urmeaza ca incarcatura din cele doua vagoane sa fie transvazata in alte recipiente. A fost afectat un tren de calatori care circula pe ruta Tandarei-Constanta si a fost oprit in zona Murgeanca-Valea Ciorii. Calatorii, in numar de aproximativ 240, au fost deja preluati de doua autobuze si transportati catre Movila de unde vor fi preluati de alta garnitura de tren.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️