comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: A fost votat directorul noii societăți comerciale „Infrastructură Drumuri și Poduri”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/11/2017 | Locale Ialomita

Consiliul Județean Ialomița are în plan înființarea unei societăți de infrastructură drumuri și poduri, căreia să-i poată încredința lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere din județ, motivul fiind, potrivit președintelui, „facilitățile acordate de legislație privind achizițiile publice”.

În cadrul ședinței de Consiliu Județean, desfășurată joi, 26 octombrie, s-a votat asocierea județului Ialomița cu municipiul Slobozia în vederea înființării societății comerciale SC Infrastructură Drumuri și Poduri SA, organizată ca societate pe acțiuni, patrimoniul ce reprezintă capitalul social fiind de 1,5 milioane lei.

De asemenea, au fost desemnați primii membri ai Adunării Generale a Acționarilor, ai Consiliului de Administrație și, nu în ultimul rând, directorul SC Infrastructură Drumuri și Poduri SA și auditorul statutar.
Propunerile au fost făcute numai de grupul PSD, ALDE și PNL neavând niciun reprezentant pentru că nu au dorit să facă propuneri.

Stoian Remus Daniel
Stoian Remus Daniel

Așadar, pentru Adunarea Generală a Acționarilor au fost propuși Condruț Ileana și Ianc Ion Octavian, pentru Consiliul de Administrație a fost propus Pirpiliu Marius Romeo, pentru funcția de director Stoian Remus Daniel (care va face parte și din CA), întrunind 24 de voturi pentru, iar ca auditor statutar pe Preda Silviu.

Noul director al Infrastructură Drumuri și Poduri, Stoian Remus Daniel, este o nouă propunere a PSD pentru funcția de director, la ședința precedentă, când proiectul nu a întrunit numărul de voturi necesare, fiind propus Cazan Alin Alexandru.

„Noi dorim ca această societate să se ocupe de reabilitarea infrastructurii de drumuri, iar actuala societate de drumuri să își continue activitatea în vederea producerii mixturilor asfaltice, pe care să le vândă și noii societăți, dar și către altele. (…) Ați observat și dumneavoastră că sunt administrații în toată țara care înființează astfel de societăți, tocmai pentru a beneficia de aceste prevederi legale, în felul acesta eliminind niște riscuri. Dorința noastră este, pentru că societatea Drumuri și Poduri nu se încadrează în prevederile articolului 31 din legea 98 (privind achizițiile publice), să avem o societate comercială care să nu mai expună atât de mult lucrările și inițiativele pe care le are Consiliul județean Ialomița în domeniul reabilitării infrastructurii. După cum știți, sunt foarte mulți agenți economici care participă la licitații, dar nu reușesc să-și finalizeze contractele, din diferite motive, intră în insolvență… exemplu fiind drumul Miloșești – Cocora, unde noi de doi ani de zile încercăm să refacem proiectul tehnic, să facem expertize, să găsim un alt agent economic care să vină… Un alt motiv este că nu mai suntem expuși riscurilor de contestații, care pot întârzia lucrările la un drum, sau să nu îți realizeze lucrarea la calitatea pe care ți-o dorești. Mai mult, ne dorim să avem cât mai mulți angajați din județul Ialomița”, a declarat Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița.

Acesta susținea că noua societate nu va afecta deloc societatea drumuri și poduri, ba chiar vor putea să colaboreze. Cu 21 de voturi pentru și 8 abțineri, proiectul a fost adoptat.