livrari la domiciliu

Ialomița: 6 persoane surprinse în flagrant delict, 42 permise auto reținute, 800 sancțiuni contravenționale aplicate în acest weekend

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii au intervenit la 145 de sesizări, iar în urma activităților desfășurate în teren au aplicat aproape 800 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare.  În urma neregulilor constatate în trafic, polițiștii au reținut 42 de permise de conducere și au retras 10 certificate de înmatriculare.

 În acest sfârșit de săptămână, 01 – 03 martie a.c., poliţiştii ialomițeni au acționat pe raza județului, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Astfel, s-a intervenit la 160 de evenimente, dintre care 145 sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 37 de infracțiuni, 6 persoane fiind surprinse în flagrant delict.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 795 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 300.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, pentru abaterile de la prevederile legale fiind reținute 42 de permise de conducere și retrase, 10 certificate de înmatriculare.

Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității şi, totodată, este pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.

 Exemplificăm:

 Un tânăr de 25 de ani, din comuna Vlădeni, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Făcăeni, deși a consumat anterior băuturi alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind transportat la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

* * *

Un alt conducător auto, un tânăr de 25 de ani, din comuna Grivița, a fost depistat de polițiștii rutieri în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Amara, fără a poseda permis de conducere.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosar penal.

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacitaţii de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Totodată, pentru toţi cei care sunt tentaţi să conducă autovehicule, deşi nu posedă cunoştinţe elementare privind regulile de circulaţie şi nu conştientizează riscul pe care îl reprezintă pentru ceilalţi participanţi la trafic, reamintim că această faptă constituie infracţiune şi sunt în pericol de a plăti cu libertatea!

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA