Ialomița: 40 de solicitări gestionate la nivelul Comandamentului de iarnă
40 de solicitări au fost gestionate la nivelul Comandamentului de iarnă, odată cu instituirea codului portocaliu de vânt şi ninsori abundente.
Solicitările au început să vină la sediul ISU Ialomița, unde este activată grupa operativă interinstituțională, încă din cursul serii de marți, în jurul orei 19.00.
Mai bine de 30 dintre acestea au fost apeluri ale șoferilor care nu au mai putut înainta în trafic din cauza vizibilității foarte scăzute sau a zăpezii depuse pe carosabil.
Dintre acestea, menționăm cazul a cca. 20 de turisme care au rămas ieri, în jurul orei 23.00, blocate pe carosabil pe raza satului Iazu, din comuna Scânteia. Cu eforturi concertate ale Secției de Drumuri Naționale, IPJ Ialomița și SVSU Scânteia, sub coordonarea Președintelui Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-au luat măsuri de adăpostire și asistență pentru persoanele aflate în trafic.
La această oră, situația s-a remediat, iar mașinile s-au pus în mișcare.
Aproximativ 10 urgențe medicale au fost gestionate în Comandamentul de iarnă, întrucât viscolul puternic a îngreunat deplasarea autospecialelor Serviciului de Ambulanță Județean și a celor de prim ajutor calificat SMURD. La toate aceste cazuri, deplasarea s-a efectuat cu ajutorul utilajelor de deszăpezire.
În cursul dimineții, o femeie, în vârstă de 19 de ani, din localitatea Dridu, a născut acasă, asistată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean. Femeia și nou născutul au primit îngrijiri medicale și au fost preluați și transportați la Spitalul Filantropia în siguranță.
Un alt caz deosebit gestionat în cursul acestei dimineți este cel al unui bebeluș de 8 luni cu febră, care a primit îngrijiri de la un asistent al SAJ Ialomița și fost preluat și transportat la spital cu o mașină de teren a ISU Ialomița.
Deplasările către toate cazurile au fost îngreunate și întârziate de viscolul puternic, însă cu ajutorul utilajelor de deszăpezire, acestea au fost preluate și rezolvate cu succes.
Siguranța și salvarea oamenilor sunt motoarele care acționează toate resursele umane și materiale aflate la dispoziția structurilor locale, ce vor lucra în continuare la foc continuu pentru a face față noilor provocări.
Pentru evitarea situaţiilor extreme ce pot pune în pericol viaţa şi sănătatea celor implicaţi – victime şi salvatori deopotrivă, facem apel la persoanele aflate în zonele vizate de avertizările meteorologice să respecte indicaţiile personalului ce acţionează pentru limitarea efectelor acestor fenomene periculoase.