comenzi la domiciliu cliseru.ro

„HOȚII ÎȚI INVADEAZĂ INTIMITATEA!”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/12/2019 | Lege si Ordine

 În perioada decembrie 2019 – februarie 2020, Poliţia Română derulează, la nivel naţional, Campania de prevenire a furturilor din locuinţe „Hoţii îţi invadează intimitatea”.

 În judeţul Ialomița, poliţiştii vor desfăşura activităţi de prevenire în zonele publice aglomerate, în unitățile de învățământ și la întâlnirile cu membrii asociațiilor de proprietari.

Scopul campaniei îl reprezintă informarea proprietarilor de imobile din mediul urban cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţă.

Modul de transmitere a mesajelor acestei campanii este adaptat tehnologiilor actuale. Filmul preventiv cu acelaşi nume poate fi vizionat pe canalul YouTube, accesând următorul link:

Acesta este realizat cu tehnica 360ᴼ tridimensional şi oferă o experienţă aproape reală a întâmplărilor dintr-o locuinţă prădată de hoţi.

Având în vedere că, în perioada sărbătorilor de iarnă, riscul furturilor din locuinţe creşte, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomița reamintesc proprietarilor de locuinţe:

– Nu deschideţi niciodată uşa înainte de a vă uita pe vizor şi instruiţi-vă copiii în acest sens! De asemenea, un lanţ pentru siguranţă este binevenit când aveţi musafiri nepoftiţi!

– Încuiaţi uşa chiar dacă sunteţi acasă!

– În cazul în care la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse evitaţi-le! În niciun caz nu le permiteţi accesul în locuinţă!

– Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi!

– Folosiţi eficient interfonul!

– Dacă aţi pierdut o cheie sau faceţi schimb de locuinţă, nu uitaţi să vă înlocuiţi de îndată încuietoarea!

– Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine pe care le întâlniţi în bloc pe cine caută! Acest lucru, deseori descurajează posibilii infractori! Mai mult, când persoane străine de imobil sunt observate că ies din scările blocului cu bagaje, anunţaţi urgent Poliţia! Reţineţi cât mai multe semnalmente ale acelor persoane şi dacă este cazul: marca, culoarea şi numărul autoturismului folosit de acesta!

NU PROTEJAŢI INFRACTORII PRIN TĂCERE ŞI INDIFERENŢĂ!!!