comenzi la domiciliu cliseru.ro

PSD: Guvernul Orban nu ne garantează o justiție independentă

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/11/2019 | Politica

PNL urmărește subordonarea Justiției.

Una dintre mizele cele mai importante este dosarul pentru fals și uz de fals în care e cercetată familia Iohannis. Ludovic Orban a anunțat clar că își va angaja răspunderea pe un pachet de acte normative care să modifice legile justiției. O astfel de decizie reprezintă o bătaie de joc și o trădare a votului românilor la referendumul pe justiție.

De mentionat ca romanii au decis la referendumul din 26 mai 2019 că nu mai vor proceduri de urgență în acest domeniu. Angajarea răspunderii guvernului este tot o procedură de urgență prin care primul ministru sare etapele normale de dezbatere asupra unor reglementări. Concret, asumarea presupune ca guvernul decide cum vrea el, fără consultarea magistraților și fără sa țina cont de obiecțiile magistraților și ale CSM, iar Parlamentul se pronunță ulterior.

Legile Justiției au mai fost modificate prin angajarea răspunderii de către Monica Macovei sau prin ordonanță de urgență de către ministrul tehnocrat Raluca Prună. PSD se dovedește singurul partid care a urmat calea firească a dezbaterilor parlamentare în domeniul justiției. Toate guvernele de dreapta au încălcat acest principiu, invocat inclusiv de MCV, Comisia de la Veneția, GRECO.