comenzi la domiciliu cliseru.ro

Gura Ialomiței: încarcerați pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/03/2013 | Lege si Ordine

În cursul zilei de vineri, 01 martie a.c., efective ale Secţiei Rurale Platoneşti au executat două Mandate de Executare a Pedepsei cu Închisoarea emise de Judecătoria Însurăţei, judeţul Brăila pe numele a doi bărbaţi de 35, respectiv 39 ani, ambii din comuna Gura Ialomiţei, judeţul Ialomiţa.

Cei doi au fost încarceraţi în Penitenciarul Slobozia având de executat o pedeapsă privativă de libertate de două, respectiv patru luni închisoare pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Acţiune preventivă la Bărbuleşti 

În acest week-end 01 – 03 martie a.c., efective din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni – structurile de ordine publică şi rutier, în colaborare cu Secţia de Poliţie Rurală nr. 5 Jilavele au organizat şi executat acţiuni în sistem integrat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru siguranţa traficului rutier.

Acţiunile s-au desfăşurat pe raza comunei Bărbuleşti, în intervalul orar 15.00 – 17.00, iar cu această ocazie poliţiştii au procedat la controlul a 68 de autovehicule şi legitimarea a 82 de persoane.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 39 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 6.220 de lei.

Acţiuni preventive în Piaţa Agroalimentară din Urziceni

Sâmbătă, 02 martie a.c., poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, investigarea fraudelor şi rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni au organizat şi desfăşurat acţiuni în Piaţa Agroalimentară din municipiu, pentru verificarea legalităţii bunurilor suspuse comercializării.

Acţiunea s-a desfăşurat în intervalul orar 08.00 – 12.00 şi a urmărit verificarea documentelor de provenienţă a mărfurilor, protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în pieţe.

Poliţiştii au verificat activitatea a 14 agenţi comerciali, iar pentru neregulile identificate au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 1.100 lei.

Deşeuri feroase fără documente, confiscate de poliţişti

Duminică, 03 martie a.c., în jurul orei 16.30, agenţii Postului de Poliţie

Mihail Kogălniceanu aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă au depistat un bărbat de 53 ani, din municipiul Slobozia care se deplasa cu un atelaj hipo.

Întrucât bărbatul transporta cu atelajul 77 de kg deşeuri feroase pentru care nu deţinea documente legale ce pot justifica provenienţa acestora, poliţiştii au procedat  la confiscarea bunurilor.

Totodată a fost luată şi măsura sancţionării contravenţionale cu amendă conform Legii nr. 12/1990 privind Protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Deşeurile au fost predate spre valorificare unei societăţi de profil.

INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA