comenzi la domiciliu cliseru.ro

Grevă generală la Primăria Amara

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
30/04/2015 | Locale Ialomita
Actualizat: 27 aprilie 2016

Angajații primăriei orașului Amara se află, azi, în grevă generală, activitatea instituției urmând să fie întreruptă pe tot parcursul zilei.

primaria amara

Aceștia își cer scuze față de cetățenii pe care îi deservesc pentru acțiunea extremă la care au fost obligați să recurgă din cauza nepăsării Guvernului României față de situația salariaților care își desfășoară activitatea în primării și consilii județene.

Practic, potrivit unui anunț postat pe o rețea de socializare, revendicările acestora se referă la reglementarea și liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituții realizează și sunt finanțate parțial și din venituri proprii, dar și la creșteri salariale și pentru salariații din administrația publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.