comenzi la domiciliu cliseru.ro

Giurgeni: 300 kg de pește ridicate de polițiști

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/04/2015 | Lege si Ordine

300 de kilograme de peşte și plase de pescuit au fost ridicate de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, în vederea confiscării, în urma unei acţiuni desfăşurate pe raza comunei Giurgeni.

braconaj piscicol

La data de 4 aprilie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa au acționat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor de braconaj piscicol și cinegetic, comercializarea ilegală a peștelui și a produselor din pește. La activităţi au participat şi specialişti din cadrul Direcției Silvice Ialomița.

Echipele de control au verificat 14 unități economice care comercializează peşte şi produse din peşte, 8 amenajări piscicole, 5 ambarcațiuni şi 94 de autoturisme. Totodată au fost verificați 3 deținători legali de armă și controlate 7 ferme de animale și stâne.

În cadrul acțiunii, polițiștii, în baza mandatelor emise de instanță, au efectuat 3 percheziții domiciliare, pe raza comunei Giurgeni, la persoane bănuite de braconaj piscicol.

Poliţiştii au constatat 5 infracţiuni, toate prevăzute şi pedepsite de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. În cadrul dosarelor penale întocmite sunt cercetate 6 persoane, toate fiind depistate în flagrant delict.

De asemenea, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 41 de  sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 42.220 de lei.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, 306 kg de peşte (fitofag, somn, crap) și 100 metri de plasă monofilament. O ambarcațiune și un motor, folosite în activitatea infracțională, au fost indisponibilizate.

Activităţile pentru combaterea braconajului piscicol şi cinegetic şi comercializarea ilegală a peştelui vor continua şi în perioada următoare.

Vezi video -> braconaj piscicol giurgeni actiuni politie

braconaj piscicolCu titlu exemplificativ:

În urma unei percheziții efectuate la domiciliul unui bărbat de 35 de ani, din comuna Giurgeni, au fost găsite 85 de kilograme de pește, deținut în scop de revânzare.

Cu ocazia controalelor efectuate pe Brațul Borcea au fost depistați doi bărbați de 45 și 41 de ani, ambii din județul Constanța, care pescuiau fără a deține licență sau autorizație de pescuit, folosind o plasă monofilament de 100 de metri. Totodată ambarcațiunea și motorul folosite de aceștia au fost indisponibilizate.

Polițiștii rutieri au identificat în trafic o autoutilitară, condusă de un bărbat de 50 de ani, din județul Prahova, care transporta fără documente de proveniență 202 kg de pește din specia fitofag. Peștele a fost denaturat la un incinerator autorizat.