comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ghidul bibliotecilor publice din județul Ialomița, dedicat memoriei scriitorului Ștefan Bănulescu

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/08/2016 | Locale Ialomita

Miercuri, 24 august, a avut loc, la Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu” din Slobozia, lansarea Ghidului bibliotecilor publice din județul Ialomița.

Ghidul este primul document de acest fel din Ialomița care relevă situația existentă în anul 2016 la nivelul bibliotecilor ialomițene de drept public, un instrument de informare ce se va afla începând cu această toamnă la îndemâna cititorilor din județul nostru și din țară.

Biblioteca Județeană Ștefan Bănulescu – Ialomița, care coordonează activitatea bibliotecilor publice de pe raza judeţului, a editat acest ghid ce oferă informații generale scrise despre cele 57 de biblioteci publice și comunitățile din care fac parte.

„Am muncit mult la acest ghid. Pe lângă faptul că am antrenat toate cele 57 de biblioteci publice din județ, am antrenat oameni din biblioteca județeană, care au lucrat alături de mine la constituirea acestui volum, care este un reper documentar, este un document care va rămâne pe veșnicie în colecții. Nu numai în colecțiile noastre, ci va ajunge și în colecțiile bibliotecilor publice din județ și din țară. Tirajul este limitat, sunt doar 100 de volume tipărite pentru că atâtea fonduri am avut, dar cred că acest număr va satisface cerințele. (…) Cei care doresc să cerceteze, să se informeze, să afle mai multe despre comunitatea în care se află, despre activitatea bibliotecii, despre istoricul bibliotecii sau date care au marcat istoria locală a acelui loc, pot foarte bine să consulte acest ghid. Prezentarea grafică este de calitate, este un ghid realizat în condiții foarte, foarte bune, are 125 de pagini, iar pentru fiecare bibliotecă am alocat două pagini. Este o fișă pe care am gândit-o, cu datele cele mai reprezentative, referitoare la bibliotecă, și partea ilustrată, cu imagini din bibliotecă, din activitatea bibliotecii”, a declarat Mihaela Racovițeanu, managerul Bibliotecii Județene „Ștefan Bănulescu”.

Acest volum este dedicat memoriei scriitorului Ștefan Bănulescu, biblioteca județeană purtându-i numele. Pe 8 septembrie se împlinesc 90 de ani de la nașterea marelui scriitor, catalogat fiind ca „un scriitor pentru eternitatea Bărăganului”

La eveniment au participat Cătălin Grigore, vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița, bibliotecari, cadre didactice, primari, reprezentanți din mediul privat, mass-media.

„Este extraordinar de bine structurată, fișa pe care ați folosit-o arată lucrurile esențiale ale fiecărei biblioteci publice din județul Ialomița. De asemenea, imaginile sunt foarte bine alese și nu pot să nu evidențiez calitatea deosebită a suportului tipografic. Mă alătur și eu mulțumirilor către cei care v-au ajutat, iar contribuția unor sponsori se vede foarte bine. Vă felicit pentru munca pe care o faceți!”, a completat și Cătălin Grigore.

Nu toate bibliotecile din țară au un astfel de ghid, doar câteva putându-se lăuda cu un astfel de document.