comenzi la domiciliu cliseru.ro

Gheorghe Tinel, președintele PNL Ialomița: „Va fi o campanie electorală atipică”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/08/2020 | Politica

În contextul actual, al unei pandemii care pare să nu slăbească în intensitate, alegerile locale anunțate pentru sfârșitul lunii septembrie dau bătăi de cap tuturor partidelor politice, care se văd nevoite să își regândească strategia de campanie. Mai mult decât atât, dacă în perioada următoare se va înregistra o creștere alarmantă a cazurilor de COVID 19, alegerile ar putea fi puse sub semnul întrebării.

Deputatul Gheorghe Tinel, președintele PNL Ialomița, este de părere că va fi o campanie atipică, pe parcursul căreia vor trebui să respecte toate regulile sanitare impuse.

Gheorghe Tinel
Gheorghe Tinel

„Va fi o campanie electorală atipică. În această perioadă trebuie să respectăm anumite reguli legate de purtarea măștii, distanțarea socială. Nu veți mai vedea pe stradă decât maxim doi-trei oameni politici care să se manifeste, nu veți mai auzi gălăgia aceea produsă de echipele de campanie, care știți cum era, fiecare partid mergea cu cât mai mulți oameni pe stradă ca să își arate puterea politică. Acum nu îți vei mai da seama cine, care, unde și ce va fi….  Mesajele noastre vor fi în mare parte în zona de online. Vom vedea cum va fi și cu materialele de campanie tipărite, dacă vor fi, cum se vor distribui, pentru că este destul de riscant”, declara Gheorghe Tinel în cadrul unei conferințe de presă.

Referitor la luptele politice din cadrul altor partide, cum ar fi PSD, unde președintele organizației județene și-a anunțat candidatura la președinția Consiliului Județean, fără să ia în seamă intenția actualului președinte al C.J. de a mai candida, Gheorghe Tinel s-a arătat oarecum indiferent de ceea ce se întâmplă în tabăra contracandidaților, însă a admis că „lupta pe ciolan” a celor doi ar putea, teoretic, să avantajeze candidatul PNL, Luminița Barcari.

„Strategia politică a PNL în această campanie nu are nicio legătură cu ceea ce face PSD. Nu este problema mea și nici vina mea că PSD a ajuns în situația în care a ajuns. Nu am nicio responsabilitate că s-au bătut pe ciolan. Că, practic, bătălia lor este pe ciolan. (…) Pentru noi, amândoi sunt o apă și-un pământ. Teoretic, dacă Pavel și Moraru vor candida așa cum au anunțat, vor avantaja candidatul PNL, Luminița Barcari. Practic, politica și alegerile înseamnă bob cu bob, vot cu vot. (…) Analiza și calculele noastre scot în evidență faptul că sunt localități unde PNL și candidatul PNL la Consiliul Județean are prima șansă, deși sunt gestionate de PSD la ora actuală. Dar nu ne îmbătăm cu apă rece. Sunt și localități PNL unde liberalii vor câștiga sigur, dar unde PSD se îmbată cu apă rece. Deci, este valabilă și reciproca. Așteptăm să vedem când se depun listele, cum arată candidaturile pe 18 august, așteptăm, de asemenea, să vedem ce se întâmplă și din punct de vedere pandemic, pentru că suntem și cu ochii acolo… Vom vedea ce va fi. Noi ne pregătim”, a  mai spus Gheorghe Tinel.

Președintele PNL Ialomița susținea că listele cu candidații la alegerile locale au fost finalizate, însă vor fi date publicității după validarea lor în forurile politice. Și se anunță ceva schimbări la nivelul localităților.

La Fierbinți, de exemplu, PNL va merge în alegeri cu un alt candidat decât primarul în funcție, pentru că stă mai bine în sondaje, la Bărcănești, de asemenea, având în vedere faptul că primarul a ales alt partid decât cel pe listele căruia a fost ales, la Perieți primarul va candida din partea PNL, la fel și la Sălcioara. Așadar, vom vedea cât de curând cu ce candidați vin partidele și ce schimbări se produc la nivelul administrației publice locale.

Mai mult decât atât, dacă se ajunge la un acord politic județean cu USR-PLUS, pentru o dreaptă unită care să învingă PSD, ar putea exista negocieri și schimbări până aproape de alegeri.