comenzi la domiciliu cliseru.ro

Gheorghe Tinel (PNL): „Cei doi politruci, prefectul și subprefectul, nu pot continua activitatea cu PNL”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/11/2019 | Politica

Rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale, desfășurat în 10 noiembrie, au oferit partidelor surprize. Unele plăcute, altele mai puțin. Cei doi candidați rămași în cursă, ai PNL și PSD, „se luptă” acum să obțină supremația și să mobilizeze electoratul la votul din 24 noiembrie.  În județul Ialomița, putem spune că PNL „a mușcat” din voturile PSD, chiar în localitățile cu primari social-democrați, unde nici nu se punea problema să se obțină un astfel de rezultat. Dar și PNL a avut surprize neplăcute în unele localități cu administrație liberală, unde rezultatele au arătat că sunt ceva probleme care trebuie remediate.

În cadrul unei conferințe de presă, susținută marți, 12 noiembrie, președintele PNL Ialomița, deputatul Gheorghe Tinel, a ținut să mulțumească tuturor celor care l-au votat pe Klaus Iohannis în primul tur de scrutin, în opinia sa rezultatul fiind unul bun, dar se putea mai bine…

Gheorghe Tinel
Gheorghe Tinel

„Un vot masiv dat în Slobozia, la Țăndărei, la Amara, la Urziceni, Fierbinți. Le mulțumesc și celor care l-au votat la Fetești, chiar dacă nu am câștigat, și la Căzănești. Le mulțumesc celor din mediul rural care l-au votat pe Klaus Iohannis și nu au pus botul la ceea ce PSD a lansat în spațiul public, acuzele și gargara ieftină lansate în campania electorală. (…) Se putea mai bine, adică puteam să și câștigăm la Slobozia duminică, dacă eram mai atenți, iar dacă la Fetești nu s-ar fi produs o busculadă a modificării secțiilor de votare, în Coloniști, acolo unde ele au fost desființate, iar străzile adiacente răsfirate la celelalte secții, astfel că oamenii au fost puși să meargă un kilometru, doi, pe jos, la celelalte secții… Iar dacă vă uitați pe rezultate veți vedea că în acea zonă a fost un absenteism foarte mare. Eu sper să nu repetăm greșelile pe care le-am făcut în turul I, să ne mobilizăm mai bine și să contracarăm mai bine atacurile PSD. Poate cu un plus de atenție am fi reușit să obținem scoruri mult mai bune”, a transmis Gheorghe Tinel.

Liberalii fac analize și cu privire la motivele care au condus la obținerea unor rezultate slabe în câteva localități cu primari PNL, în condițiile în care, în localități învecinate, tot cu primari și viceprimari liberali, rezultatul a fost unul foarte bun. Exemple ar fi Gheorghe Doja, Miloșești, Bărbulești.

„Mi-e greu să accept că într-o administrație liberală, PSD poate câștiga cu Viorica Vasilica Dăncilă. La Bărbulești este o situație atipică, aparte. Îmi pare rău că nu am anticipat-o, dar nu se va mai repeta această greșeală. Și veți vedea că pe 24 noiembrie lucrurile vor sta cu totul și cu totul altfel. Am scăpat un pic de sub control situația de la Bărbulești, pentru că am crezut că lucrurile au intrat pe făgașul lor normal, luând exemplu alegerile europarlamentare. Mi s-a reconfirmat că niciun bine nu rămâne nepedepsit. Recunosc că și eu i-am lăsat aproape singuri acolo, pe primar și viceprimar, în condițiile în care ar fi trebuit să fiu foarte vigilent în zonă. Dar nu este cazul la Gh. Doja și Miloșești, acolo unde lucrurile stau cu totul și cu totul altfel. La Miloșești este o situație atipică să câștigi într-o secție și să pierzi în cealaltă, iar la Gh. Doja, clar este o problemă de percepție a electoratului, nu cu privire la candidat, ci la conducerea administrativă a localității și va trebui să schimbăm această percepție, ca să avem rezultate. În schimb, sunt bucuros că am câștigat la Cocora, la Munteni Buzău, Sinești, a doua oară, după europarlamentare, deci se confirmă că nu a fost un accident, la Manasia, unde se confirmă trendul pentru PNL, am câștigat la Armășești, ba chiar la Giurgeni, cu un vot, dar am câștigat, și mă bucur . Am câștigat la Țăndărei pentru prima dată, la Amara, într-o localitate PSD, pentru a doua oară în jumătate de an, dar acum într-un mod categoric, în toate cele cinci secții de votare, la Slobozia am câștigat în 26 de secții și am pierdut în 7. Și mulțumesc cetățenilor din Slobozia care au ales duminică să voteze Klaus Iohannis și celor din Țăndărei, unde am câștigat cu 32 de voturi”, a mai spus președintele PNL Ialomița.

Gheorghe Tinel a mulțumit și celor din localitățile rurale, „unde oamenii au ales să voteze PNL”, dar și primarilor și echipelor de campanie.

În ceea ce privește prezența la vot, potrivit liderului PNL Ialomița, nu a fost cea așteptată, astfel că, pentru 24 noiembrie, obiectivul este mobilizarea electoratului să iasă la vot.

„Cred că pe 24 noiembrie românii vor ieși la vot. Eu sper că mult mai pronunțat și vor alege forța, echilibrul, responsabilitatea, anvergura politică. (…) Va fi evident o bătălie între PNL și PSD. Noi începem să ne mobilizăm, iar după ședința din această seară, în care vom face o analiză la rece pe fiecare organizație, vom trage concluziile și vom acționa în consecință, pentru a obține un rezultat foarte bun pe 24 noiembrie. Ne așteaptă o bătălie foarte grea, o bătălie a orgoliilor și ambițiilor, deși este evident cine va câștiga. Nu cred că se poate altceva. Dar nu ne culcăm pe o ureche sau ne apucăm să mâncăm popcorn”, a adăugat deputatul Gheorghe Tinel.

În condițiile în care Luminița Barcari (PNL) a revenit la conducerea Inspectoratului Școlar Județean, Gheorghe Tinel susține că „sunt făcute diligențe” pentru a-i schimba din funcție atât pe prefect cât și pe subprefect, „cu cât mai repede cu atât mai bine pentru Ialomița”.

„În rest, lucrurile nu sunt atât de urgente.(…) Ți-a plecat guvernul, nu mai poți fi reprezentantul guvernului pe care nu l-ai reprezentat niciodată tu, venind cu PSD la guvernare. Nu poți fi reprezentantul guvernului PNL. Este și cazul subprefectului, pus de PSD. Ar fi chiar culmea politicii ca PNL să spună ca doamna subprefect să rămână… Nu am venit să spunem, că de mâine dăm afară… nu. Ferească Dumnezeu. Dar cei doi politruci, prefectul și subprefectul, din punctul nostru de vedere, nu pot continua activitatea cu PNL. Sper să fie schimbați cât mai repede. (…) Avem cel puțin 10 propuneri pentru funcția de prefect și 10 pentru subprefect”, a încheiat Gheorghe Tinel.

Deși în ședința de guvern de miercuri, 13 noiembrie, pe ordinea de zi exista un proiect privind eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi, în final s-a aflat că era o eliberare din funcție, dar la cerere, a prefectului de Vaslui.

Președintele PNL Ialomița i-a transmis un mesaj și Marianei Iancu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Slobozia, și anume acela că „nu are sprijinul PNL și nu îl va avea”, iar „bârfele” lansate în acea zonă, potrivit cărora „are undă verde” să rămână în funcție, nu sunt adevărate.