comenzi la domiciliu cliseru.ro

Gheorghe Tinel: Îi cer public președintelui Consiliului Județean să dispună un audit la Spitalul Județean

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/10/2016 | Politica

Liberalii ialomițeni au atras atenția marți, 18 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, asupra unor achiziții pe care Spitalul Județean de Urgență din Slobozia urmează să le facă din fondurile propuse spre aprobare în ședința Consiliului Județean de joi, 20 octombrie.

Potrivit președintelui PNL Ialomița, Gheorghe Tinel, prețurile propuse în lista de investiții sunt incredibile, în comparație cu cele de pe piața de profil, solicitând președintelui Consiliului Județean să dispună un audit la unitatea spitalicească.

„Joi este ședința Consiliului Județean, în cadrul căreia se rectifică bugetul la Spitalul Județean. Veți vedea lista de investiții care va fi supusă aprobării. Mașină de spălat automată -10 kg, 16.000 lei cu TVA. Este incredibil. Îi cer public președintelui Consiliului Județean să dispună un audit, dacă nu dispune de unul, pentru că vom trimite toate informațiile Parchetului pentru verificare. De asemenea, injectomat – 15.000 lei, EKG-uri – 15.000 lei cu TVA un aparat, în condițiile în care aparatul acesta este estimat a costa undeva până în 5.000 lei, un alt aparat EKG, cu 12 de canale, este 24.000 lei, el este estimat a costa până în 4.000 lei. (…)Sunt prețuri care sfidează orice normă elementară. RMN este estimat la 34.000 lei cu TVA și un generator la 41.000 lei, generator care în realitate costă undeva la 4.000 – 5.000 lei. Deci fac apel către Consiliul Județean și PSD să nu aprobe această listă de investiții. Se observă că marea majoritate a achizițiilor are valoarea până în 30.000 lei pentru a eluda licitațiile. (…) Am cerut și consilierilor noștri județeni să ridice problema, să solicite o comisie de audit la Spitalul Județean imediat, mai ales că este un manager nou acolo. Poate că asta este și sarcina noului manager, ca să acopere găurile fostului manager, dar trebuie automat o comisie de audit, altfel, eu datele acestea le trimit Parchetului pentru verificare. Pentru că nu se poate. Indiferent de cât de mulți bani dăm către Spitalul Județean, în ritmul ăsta și în modul ăsta de a cheltui banul public nu vor ajunge banii niciodată acolo unde trebuie. (…) Ne-am interesat pe piață cu privire la costul acestor aparate. Cele trecute aici sunt incredibile. Trebuie să ai un tupeu fără margini să poți să propui o asemenea sumă”, a precizat Gheorghe Tinel.

Acesta a mai adus în discuție și alte propuneri de achiziții, de mii de euro, cum ar fi un sterilizator nou, în condițiile în care anul trecut fusese achiziționat unul oarecum asemănător.

„Nu trebuie bagatelizat un astfel de subiect. Trebuie tratat serios și întrebat ce faceți cu banii, domnilor? Joi vom adresa întrebările de rigoare”, a încheiat Gheorghe Tinel

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️