comenzi la domiciliu cliseru.ro

Gheorghe Dinu, președintele Alianţei Lege şi Ordine: „Bomba României o reprezintă analfabetismul”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/09/2013 | Locale Ialomita

ALO alianta lege si ordineGheorghe Dinu, preşedintele ONG-ului Alianţa Lege şi Ordine, aflat în proces de înfiinţare ca partid politic, a anunţat, vineri, 20 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Slobozia, că s-a reuşit strângerea celor 25.000 de semnături necesare înregistrării ALO ca formațiune politică.

Totodată, a fost anunțată noua echipă ALO din Ialomița și conducerea organizației județene, dar și obiectivele principale pe care le vor avea în perioada imediat următoare, referitoare atât la alegerile care vor avea loc, cât și cu privire la organizarea internă.

ALO slobozia ialomitaAvocatul Gheorghe Dinu, fost candidat independent la prezidențialele din anul 2004 și artizanul Partidului Republican, a ținut să sublinieze că acest proiect politic privind noua mișcare pe scena politică românească, Alianța Lege și Ordine, va fi ultimul proiect pe care îl pune în aplicare în următorii zece ani și crede că va reuși.

Potrivit președintelui, noul partid ALO va fi de centru dreapta, o îmbinare între social-democrație și neo-liberalism și va promova a treia cale, respectiv puterea intelectual-științifică.

Dacă în luna aprilie a acestui an reprezentanții ALO anunțau, tot la Slobozia, că încep să se mobilizeze, având și un președinte interimar în județul nostru, un profesor de educație fizică și sport, se pare că în această perioadă Costea Romeo nu a fost eficient, astfel că s-a decis formarea unei echipe noi, în funcția de președinte fiind nominalizată Radu Elena Gabriela, profesor de muzică, iar tinerii îl vor avea pe Zevedei George Sebastian.

Elena Gabriela„Am ales să fac parte din Alianța Lege și Ordine deoarece lucrurile în județ și în țară nu sunt foarte clare din punct de vedere al științei (…)”, afirma Radu Elena Gabriela, care a vorbit totodată despre deciziile care i-au influențat cursul profesional, alegând să fie profesor și nu să activeze în cadrul unei filarmonici. Potrivit acesteia, pedagogii nu au fost sprijiniți în niciun fel, nici moral, nici financiar, pentru a avea o activitate bună în acest domeniu, cei mai mulți rămânând în sistem de dragul copiilor.

La conferință au participat și președintele executiv, grl. (r) Bartolomeu Constantin Săvoiu, dar și vicepreședinții Adrian Dinu – jurist și Alice Florescu – doctor în medicină.

Bartolomeu Constantin Săvoiu, care a activat mai mult în Franța decât în România, fiind specialist în domeniul exporturilor, a avut un discurs bazat în special pe neputința conducătorilor României de a pune în valoare bogățiile și frumusețile naturale ale țării noastre, în opinia acestuia, binecuvântată de Dumnezeu.

Acesta era de părere că România nu reușește să iasă din mocirla în care este din cauza faptului că nu se muncește și nici nu este condusă de oamenii care trebuie, revenirea la normalitate fiind o adevărată aventură umană pentru renașterea României.

Bartolomeu Constantin Savoiu„Am ajuns să fim prăduiți de 23 de ani într-o falsă democrație. Pentru că trăim într-o falsă democrație. Vi se dă impresia că voi decideți, dar nu este așa. (…) Și vom rămâne în această mocirlă în care ne bălăcim cu acești oameni ticăloșiți care ne mint și ne mint și ne mint”, spunea Săvoiu, care a adăugat că numai o participare masivă la vot poate schimba situația, prin alegerea unor oameni „care au gândul de a ieși din această fundătură a partidelor actuale”.

Pe parcursul conferinței de presă, avocatul Gheorghe Dinu a anunțat încheierea unui prim protocol cu sindicatul muncitorilor din Valea Jiului, protocol care vizează sprijinirea, apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale muncitorilor de acolo de către ALO, iar muncitorii vor strânge semnături necesare participării ALO la europarlamentare, adică vreo 200.000, pentru acest lucru urmând să fie semnate protocoale și cu alte sindicate.

Deși unul dintre targeturile ALO este atragerea intelectualității, se va pune accent și pe cei care muncesc și produc plus valoare, dar și pe mecanismele economiei de piață. De asemenea, se încearcă schimbarea mentalității unor oameni care, din cauza capacității scăzute de înțelegere, ajung să fie manipulați, mai ales în preajma alegerilor.

Gheorghe Dinu„Bomba României o reprezintă analfabetismul”, spunea Gheorghe Dinu. Potrivit acestuia, în țara noastră ar exista, oficial, 245.000 de analfabeți, însă în realitate ar fi 800.000.

„Aceștia sunt sclavii de azi și de mâine, cerșetorii de azi și de mâine, infractorii de azi și de mâine. Mai există, însă, și o masă de vreo 5 milioane de analfabeți funcționali care, deși știu să scrie și să citească, nu pricep sensul…”, explica Dinu.

Acesta mai vorbit despre „scârba și lehamitea” oamenilor față de politica actuală, despre ținta de 10% pe care vor să o atingă la europarlamentare, despre pregătirea pentru prezidențiale, dar și pe anumite teme aflate în actualitatea românească, respectiv problema câinilor maidanezi, modificările codului rutier, Roșia Montană, satele revendicate, despre politica demografică a României, problema pensiilor, dar și despre neconstituţionalitatea Parlamentului României.

Alice FlorescuÎn final, doamna doctor Alice Florescu a avut o scurtă intervenție cu accent pe reevaluarea politicii demografice în România și pe necesitatea existenței unităților spitalicești teritoriale, cât mai aproape de bolnav, despre lipsa educației în domeniul sănătății și, nu în ultimul rând, despre mândria de a fi român…